Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 14 decembrie 2015

M-am trezit la poalele Fagarasilor si n-am mai vrut sa plec

Venisem cu o seară înainte, pășind în necunoscut, prin întunericul beznă și aproape călcând o broscuță ce iute a țopăit din calea mea. Am zărit câteva lumini parcă din altă lume, m-am strecurat în căbănuță și m-am culcat rapid, fiindcă a doua zi plecam dis-de-dimineață, tot pe întuneric, către culmile munților din depărtare. Prea de dimineață, deci, iarăși am bâjbâit pe la o margine de lac, m-am urcat în mașină fără să știu ce tărâm străbătusem, toată ziua până s-a lăsat din nou seara am colindat Făgărașii și m-am întors fără să am posibilitatea să zăresc mai nimic. Dar degrabă a venit dimineața, am dat perdeluța la o parte de la geam și mai că m-am împiedicat disperată să ies repede afară. 

Cum să nu dau buzna când eram înconjurată de un astfel de peisaj?

casa lazaroiu arges

Mă aflam la Casa Lazăroiu, în comuna Corbeni, satul Rotunda, din Argeș, situată pe cel mai frumos drum din lume, Transfăgărașanul prea iubit. Căutasem un loc unde să-mi trag sufletul după un traseu extenuant pe munte și dădusem de unul unde inimii nu i-am putut da răgaz, tot avea să zburde de încântare. I-am găsit pe Booking.com, fiind unul dintre oamenii care compara preturi înainte de a lua o decizie, mi-a plăcut maxim să calc pe urmele pescarilor și să-mi aleg un bungalow unde să mă retrag pentru a-mi linge "rănile". Pentru o cabană dublă, cu baie proprie, am scos din buzunar 110 lei pe noapte (am aflat ulterior că dacă îi contactezi direct poți scoate un tarif și mai bun, sic!), dar a meritat fiecare bănuț, chiar dacă nu am avut tot timpul pe care mi l-aș fi dorit ca să mă bucur de tot ce mă înconjura. S-a dovedit, însă, chiar și pe repede înainte, una dintre cele mai faine cazări pe care le-am avut până acum!

casa lazaroiu arges


Este un loc, la prima vedere, dedicat pescuitului sportiv, dar chiar dacă nu ai această pasiune, te vei simți extraordinar să șezi pe malul Argeșului, cu o livadă alături și un lac mai adânc de 2 m ca vecin. Peste drum, o biserică superbă te liniștește, iar în depărtare se zăresc cu timiditate cei mai înalți munți din țară. Printre picioare îți joacă diverși câini simpatici foc (dacă nu ai chef de o astfel de iubire, nu veni aici, pentru că nu vei putea scăpa fără mângâieli zdravene :D). 

Ți-e poftă de un grătar? Ai tot "arsenalul" la îndemână și niște hamace ca bonus. Din contră, vrei să te răsfeți la un restaurant? E chiar la doi pași, lângă un magazin sătesc de unde te poți aproviziona din plin. Vrei să plătești mai puțin pentru cazare și totuși să te relaxezi în cadrul acestui complex? Sunt și căbănuțe cu baia comună, care nu se află mai departe de 60 m de cea mai îndepărtată cameră. 

Eu încă mă văd întinsă pe unul dintre șezlongurile alocate fiecărui bungalow, cu o măsuță de nădejde lângă mine, cu picioarele aproape atingând cerul, savurând aerul de țară, sunetele de viață molcomă și cu o mână mângâind o blană pufoasă. Există astfel de momente de pură fericire, pe care nu le-aș da nici pe o pungă de diamante! :) 

Salivez deja în așteptarea întoarcerii la acest mic colț de natură, de la poalele Făgărașilor, și dorul îl pot alina acum, când sunt la kilometri distanță, numai aruncând câte un ochi către imaginile următoare:

cazare casa lazaroiu arges cazare casa lazaroiu arges cazare casa lazaroiu arges mancare casa lazaroiu arges bungalow casa lazaroiu arges bungalow casa lazaroiu arges
cazare casa lazaroiu arges bungalow casa lazaroiu arges bungalow casa lazaroiu arges
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!