Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 20 februarie 2015

Una dintre cele mai spectaculoase sculpturi din lume se afla unde nici nu te astepti

mihai eminescu onestiMăiestria lui Eremia Grigorescu nu a constat atât în tehnica prin care a dat viață unei fețe omenești, cât mai ales în ochiul format pentru spectacol. Să șlefuiești chipul poetului nostru național nu a fost în sine o muncă grea pentru un artist, dar să aranjezi o sculptură în așa fel încât natura s-o însuflețească și să o recomande apoi drept una dintre cele mai spectaculoase din lume, este într-adevăr un lucru mare. 

Statuia în cauză, dedicată lui Mihai Eminescu, a fost de-a lungul vremurilor recente, ca urmare a trendului în care există un top pentru absolut orice îți poți imagina, ba în top 20 cele mai mișto de pe mapamond, ba chiar alții au cocoțat-o pe o incredibilă poziție secundă în frumusețile sculpturale din întreaga lume. Nu sunt în măsură să decid dacă e mai faină decât altele, dar cert este că nu poți rămâne indiferent în fața ei, mai ales când în spatele ei se pogoară un apus. Este pur și simplu minunat spectacolul, este un show creat dintr-o viziune artistică și un aport substanțial adus de natură. 

Încă și mai captivant este locul unde s-a postat superbul monument. Mai exact, orașul unde sălășluiește. Având în vedere că îl reprezintă pe Eminescu, ai putea ghici că e pe la Ipotești, de ce nu și la Botoșani, poate chiar în București, unde este înmormântat. Eroare! 

Statuia se află în... Onești, un orășel din județul Bacău, care din câte am reușit să aflu nu are nicio tangență cu marele nostru poet. Nu-i bai, dacă i s-ar face încă și mai multă promovare, ar fi, pe lângă o extraordinară operă de artă, un excelent instrument de a aduce turiști în zonă. Să dăm, deci, sfoară-n țară și să ne chemăm prietenii să-l vadă pe Eminescu, cel cu păr în rămurele și obraji îmbujorați cu nori! :)

mihai eminescu onesti mihai eminescu onesti mihai eminescu onesti

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!