Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 8 aprilie 2014

Felicitari Craiova! Esti CEL MAI BUN ORAS de VIZITAT in 2014!

"DAAA!",  am exclamat când am aflat marea veste: unul dintre orașele mele preferate tocmai ce a devenit "The Best City To Visit & Travel in 2014", o distincție acordată simbolic de blogul de călătorii FoxNomad. S-a nimerit să se întreacă în finală, după ce a surclasat alte 62 de orașe din toată lumea, fix cu câștigătorul de anul trecut, culmea, tot un oraș favorit - Sibiu.

De data aceasta, craiovenii s-au mobilizat exemplar și au reușit să învingă cel mai apreciat oraș din România. Ceea ce este uimitor și, sper eu, să aducă un suflu nou în turismul din capitala Olteniei. 

sursa foto

De ce sunt atât de încântată? De ce ai vizita Craiova? Oh, multe ar fi motivele, dar mă limitez doar la câteva, cât să-ți trezesc și mai mult interesul. Este orașul căruia i-am dedicat 7 episoade la bord:
  1. Craiova (I) : Oamenii
  2. Craiova (II) : Cladirile (I)
  3. Craiova (III): Parcurile (I) - Gradina Botanica, mica dar cu potential
  4. Craiova (IV): Zoo...pe gratis!
  5. Craiova (V): Romanescu, cel mai frumos parc din Romania
  6. Craiova (VI): Parcul Englezesc, replica la scara mai mica a Cismigiului

prin care sper că am fost în stare să arăt ce oraș superb este Craiova, chiar dacă nu este unul dintre cele mai vizitate turistic de la noi. Nu a avut parte de promovarea potrivită, poate i-a purtat ghinion și amplasarea geografică (dacă era pe undeva prin Transilvania, altfel ar fi stat lucrurile), dar în niciun caz nu este un oraș urât, în care să nu ai ce vedea. Craiova este orașul potrivit pentru plimbări lungi care-ți vor purta pașii de la palate și clădiri absolut superbe la biserici încântătoare sau care-ți vor da fiori (la Madona Dudu). Craiova este orașul unde poți vizita GRATUIT o grădină zoologică și una botanică, dar și orașul care se poate lăuda, după părerea mea, cu cel mai frumos parc din România; cert, este al treilea parc natural, ca mărime, din Europa și, deci, cel mai mare parc din România. 

biserica mantuleasca craiova prefectura craiova biserica sfanta treime craiova
primaria craiova muzeul de arta craiova muzeul de arta craiova

Prin urmare,


Craiova, felicitări! Următorul țel: Capitală Culturală Europeană în 2021
Îți țin pumnii!

surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!