Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 7 august 2013

Bianca (Bialog.ro): "Nu va fie rusine de Romania oriunde mergeti, caci voi sunteti Romania"

Viața Biancăi este guvernată de 3 mari pasiuni: călătoriile, cărțile și filmele. Viața mea se află sub semnul acelorași hobby-uri, însă spre deosebire de mine, Bianca scrie despre toate, nu doar despre călătorii, scrie bine, scrie des, scrie pe Bialog.ro. Ea se va supune astăzi întrebărilor adresate chiar de România, dar nu vă faceți griji, știu că se va descurca. A călătorit în lung și-n lat prin țara noastră, dar și prin Europa, cu punct de pornire din Cluj, un oraș frumos și civilizat, în care ți-e mai mare dragul să trăiești. Probabil și datorită mediul în care are bucuria să locuiască, Bianca este o fată relaxată, mereu cu zâmbetul pe buze, care se bucură de lucrurile simple și pe care aș vedea-o într-o zi de vară, tolănită în iarbă, cu o carte alături, o limonadă și laptopul deschis pe care se pot descifra câteva rânduri din următoarea sa poveste de pe blog.

Citiți-o! Va fi ca o briză răcoroasă de vară înmiresmată de flori, sub zumzăile gâzelor neastâmpărate... Spiritul de vacanță te va învălui dincolo de ecranul calculatorului, un articol de-al ei lăsându-te să reflectezi îndelung, cu zâmbetul deja cocoțat pe față...

bialog balea lac
Bianca, la Bâlea Lac


1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

ROMÂNIA = ACASĂ


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Defileul Dunării, pe la Orșova și Moldova Nouă, de fapt m-ar interesa partea aceea de țară foarte mult. Acolo aș merge fără îndoială, să văd, poate chiar fac cumva să ajung vara aceasta.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Îmi plac foarte mult Sibiul și Sighișoara, sunt două orașe care m-au cucerit de la prima vizită și în care revin mereu și mereu, cu mare drag. Le simt cumva parte din mine, parcă am trăit în ele într-o altă viață (din multele pe care probabil le-am trăit sub o altă formă). Da, sunt un turist mai urban, așa, era clar că voi alege orașe și nu restaurante, de exemplu. 

Nu îmi plac locurile sărăcioase din țară. Și există, har Domnului. Locurile acelea în care copiii cerșesc pe stradă pâine, nu bani. Am pățit asta în timp ce mă duceam spre mare undeva prin sudul României (nu aș vrea să greșesc, se poate să fi fost Slobozia). Nu spun că acolo oamenii sunt neapărat săraci și “vai de steaua lor”, chiar nu, dar din păcate, acolo am trăit un sentiment de profundă tristețe față de România.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Mașina personală, aș cutreiera țara în lung și-n lat cu ea. Și chiar am făcut-o destul de mult în cei către 100.000 de km spre care bat… Îmi place să șofez pe la noi prin țară, chiar dacă mai sunt gropi, chiar dacă nu avem decât petece de autostradă, îmi place...


5. Mare sau munte?

MUNTE fără să stau pe gânduri! Pe partea de MUNTE, România e FANTASTICĂ. La MARE, mai are de lucrat ca să mă atragă așa cum ar trebui.


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Cred că Sibiul, deși îmi place foarte mult și Clujul meu drag. La Sibiu, însă, am văzut o altă viziune asupra dezvoltării urbane, o viziune venită dintr-o gândire “altfel”. E frumos Sibiul în sine, dar e frumos și ce “se face” cu el, adică nu e suficient să fii, mai trebuie să și devii.

Am scris ultima dată despre Sibiu două articole în care am fost influențată de “Târgul de Crăciun”, poate cel mai frumos eveniment de sărbătoare din România: Sibiu de poveste și Imagini si alte povesti din Hermannstadt.


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Sportul. Nu am ales un loc sau un obiectiv turistic, ci un fel de spirit românesc pe care l-am experimentat deocamdată numai cu ajutorul competițiilor sportive câștigate. Nu vi se pare că toți suntem “mai români” atunci când cineva din România câștigă o competiție sportivă? Și au fost multe, numai la gimnastică stăm cam așa: Gimnastica romaneasca la Jocurile Olimpice

Sportul a făcut mult bine României. Gândiți-vă atunci când spuneți România, câți străini spun: “aaaa Nadia, Hagi, Năstase”.

bialog cetatea siria
Bianca, la cetatea Șiria

8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Desigur, chiar am făcut-o și nu mă dau în lături de la a o mai face, nu degeaba am scris odată acest articol nervos pe Bialog: Totusi, putem accepta laude pentru tara noastra


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.

Nu știu dacă mă pot opri la 3:


10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Nu vă fie rușine de România oriunde mergeți, căci voi sunteți România. Întoarceți-vă acasă cu sufletul plin de iubire pentru țara voastră frumoasă, comparați, dar nu huliți dacă nu puteți ajuta. Este foarte simplu să criticăm, mai greu este să vedem realitatea încercând să facem noi schimbările pe care le dorim. Dacă nu încercăm să facem România frumoasă, degeaba o vorbim de rău, ne vorbim pe noi de rău și asta nu ne ajută la nimic. În plus, pentru că știu că unii chiar nu cunoașteți România, eu aș zice să vă întoarceți fața către ea, merită descoperită și promovată și stă mult în puterea noastră.

bialog cluj
Bianca și Clujul
---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!