Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 10 iulie 2013

Romulus (TuristinTaraMea): "Trebuie sa invatam sa ne cunoastem si sa ne apreciem tara - are multe de oferit si de aratat, daca stim sa o iubim"

Continuăm aventura descoperirii României prin ochii bloggerilor de turism. Dacă miercurea trecută am făcut cunoștință cu acel consilier în turism de care țara noastră ar avea mare nevoie, astăzi haideți să-l cunoaștem pe Romulus Andrei-Bena, un domn cu două mari pasiuni: istoria și arhitectura. Pe blogul său, Turistînțaramea, scrie atât în română, cât și în engleză, despre locuri din România unde până și istoria, o materie pe care mulți dintre noi n-am agreat-o niciodată, este, de fapt, foarte frumoasă. Din păcate, nu așterne rânduri digitale pe cât de des am simți nevoia, dar și când o face, sunt musai de citit!

Îl las acum pe Romulus să se prezinte, înainte să fie luat la întrebări chiar de... România:
Sunt pasionat de istorie şi de călătorii, din combinaţia acestor pasiuni şi din dorinţa de a povesti şi de a arăta şi altora ce am văzut în România, am început blogul Turist în ţara mea. Am ambiţia să vizitez toată România şi să scriu despre toate punctele de interes din ţara noastră, precum şi despre obiectivele legate din punct de vedere istoric sau cultural de România. 
romulus turistintaramea rapa rosie
La Râpa Roșie

1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Frumoasă.

2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Timişoara

3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Este greu să aleg un singur loc preferat, dar aş trece printre principalele obiective - Cetatea Alba Iulia.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Maşina, pentru că e cea mai eficientă pentru a ajunge în locurile retrase.

5. Mare sau munte?

Munte.

6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Sibiul, pentru arhitectura şi şarmul său. Este nu doar un oraş frumos prin clădirile sale, dar viu şi voios prin oameni, atât localnici, cât şi turişti care vin să se relaxeze şi care ştiu să aprecieze un loc frumos. 

7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

E foarte greu să alegem un singur simbol, dovadă şi bâlbâielile cu brandul de ţară sau logo-ul turistic al României. Un simbol poate fi acvila cruciată sau Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, o creastă de munte cu un râu la poale simbolizând Dunărea şi Carpaţii, sau ia românească. Depinde de sensibilitate, depinde de mesajul pe care vrem să-l transmitem. Totuşi, cred că trebuie să mergem pe ceva tradiţional, precum ia sau o ceramică de Horezu.  

8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?
Cu siguranţă ! 

9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.


10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Trebuie să învăţăm să ne cunoaştem şi să ne apreciem ţara: are multe de oferit şi de arătat, dacă ştim să o iubim.

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!