Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 30 mai 2013

In caiace inainteee!

Aventuroasă de felul meu, activitatea pe care urmează s-o descriu mi-a plăcut la nebunie! Obositoare, dar extrem de distractivă, aparent periculoasă, de fapt foarte sigură. Dacă m-am lăsat agățată doar de un cablu la 40 m înălțime, nu aveam cum să dau înapoi la această nouă provocare: să stau într-un spațiu strâmt pe apă, cu cel puțin 6 m sub mine, în condițiile în care nu mă simt foarte confortabil să înot fără colac :D

Având în vedere că sunt capabilă să scriu această nouă poveste, este clar, am supraviețuit! Și, inconștientă sau nu, mai vreaaauuu! Mai vreau să mă plimb în caiac, prea mult mi-a plăcut!

in caiac balta limanu


În a doua zi din infotripul #litoralulmeu, dedicată extra-activităților pe care poți să le desfășori la malul Mării Negre, m-am aventurat la bordul unui caiac galben, alături de Mădălina de la Xplorio. Eu am avut rolul de cârmaci, funcția provizorie pe care o ocupă oricine se așează în partea din spate, iar ea a impus ritmul. Nu ne-am distrat singure, ci alături de alte trei echipe formate din:
-Șerban Ionescu, instructorul de la ActiveTraining + Florin de la DrumLiber
-Narcisa de la TravelGirls+Loredana de la AccentTravel
-Raluca de la HappyTour+Andrei Dobre aka Happyșor

Unde s-a petrecut toată "nebunia"? Dacă îți vine să crezi sau nu (eu am fost foarte surprinsă), la doi pași de Mangalia și de drumul care duce atâția turiști, anual, spre 2 Mai și Vama Veche. Cum treci de șantierul naval din Mangalia, în loc să cotești stânga, așa cum te duce E87, fă dreapta spre localitatea Limanu. În ea vei fi direcționat de un indicator spre "LifeHarbour", portul pitoresc de unde începe totul.

peisaj port lifeharbour limanu


port lifeharbour limanu


port lifeharbour limanu


O tură de caiac de 1 oră costă 5€, deci mai puțin decât o plimbare cu hidrobicicletă la Venus (30 lei, în 2012). Nu e necesar să știi să înoți ca să navighezi pe balta Limanu; vei purta tot timpul vestă de salvare, iar caiacul este mai stabil decât o barcă, prin urmare doar dacă vrei, te răstorni! Tot spre deosebire de o barcă, caiacul nu se zdruncină disperat când urci sau cobori din el. La urcare, fiecare pasager intră mai întâi cu fundul pe locul în care va sta, apoi își trage picioarele de pe mal. La coborâre, trebuie să te ridici pe vine, să-ți muți fundul pe ponton și apoi îți tragi picioarele. Simplu și sigur!

Mai complicat este, însă, datul din vâsle. Un mic instructaj primești înainte de îmbarcare, când afli că optim este să-ți poziționezi mâinile în așa fel încât să formezi la coate un unghi drept, dar când pornești pe lac, începi să simți imediat respect pentru Patzaichin. Mușchii îți sunt solicitați la maxim și ajungi să înaintezi doar din pură plăcere, căci energie nu mai ai demult!

Balta Limanu este locul ideal pentru prima tură de caiac, căci ești ferit de vânturi puternice și nici nu sunt, în mod normal, curenți. Spun în mod normal, căci fix la prima mea tură s-a format un curent sub un pod, o premieră și pentru instructorul care tot bătuse lacul în lung și-n lat! Balta este mărginită de maluri înalte și peisajul este încântător, iar dacă nu mă sâcâia o ploaie mocănească, culmea! ca și la tiroliană, tura ar fi fost reușită în proporție de 100%. Așa a fost ok cam de 99%! :D

Dacă nu mai reziști în caiac, știi ce ai de făcut :)
balaceala balta limanu


balaceala balta limanu


balta limanu vedere din caiac


balta limanu vedere din caiac


caiace balta limanu


caiace balta limanu


caiace balta limanu


peisaj balta limanu


peisaj balta limanu


Dacă vei porni și tu în această aventură, îți recomand să te îmbarci în costum de baie, pentru că inevitabil te vei uda. Bine! De fiecare dată când tu sau partenerul tău va ridica o parte din vâslă, picuri vor cădea în caiac sau pe tine. Nu se va umple ca să fii nevoit să scoți apa din ambarcațiune, dar nici tu nu te vei întoarce curat/ă la mal.

Nu te-am convins? Privește-mă în acțiune (cea în roz):

La întoarcere, cu ditamai zâmbetul!
caiac balta limanu
sursa

caiac balta limanu
sursa

caiac balta limanu
sursa

Înainte de plecare, cu puține emoții...
caiac balta limanu
sursa

Nu te atrage caiacul?

Pe litoral poți alege din multe alte activități interesante: SUP (stand up paddle), kitesurfing, plimbare cu bicicletele pe faleze (Eforie Sud-Costinești; Costinești-Olimp; 2 Mai-Vama Veche) sau în jurul bălții Limanu (unde te poți opri într-un sat de tătari și servi un prânz specific sau, dacă nu mai poți pedala, să te urci într-o căruță), sailing, scufundări de agrement (contrar așteptărilor, în Marea Neagră chiar ai ce vedea!), turism la epave, offroad, paintball, tir cu arcul. Cu siguranță, ceva e pe gustul tău, așa că nu ezita să-i contactezi pe cei de la ActiveTraining pentru a-ți rezerva clipe de aventură: 0722.325.135 / 0725.513.480;  adventure@activetraining.ro
Din păcate, pentru amatorii de drumeții (ca și mine), în județul Constanța, nu există vreun traseu marcat turistic! 


De curiozitate

Diferența între caiac și canoe: la canoe ai o singură vâslă mică (nu două legate) pe care o ții de un capăt și șezi în genunchi.
---

#Litoralulmeu este un eveniment organizat de Accent Travel & EventsHappy Tour și simpaticul Happyșor, în parteneriat cu Hotel EuropaHotel VegaVelierul AdornateHotel Iaki

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!