Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 15 martie 2013

Iarba verde de Campina

Dacă locuiești în București și vezi pe geam că vremea te îmbie la un grătar, te rog să uiți de Cernica, Pasărea, Snagov sau Mogoșoaia! Îți recomand un loc mult mai frumos, pe care l-am descoperit în 2009, un pic mai departe de București, dar un pic mai aproape de munți. 

fantana cu ciresi panorama campina

Îți propun acest loc în speranța că-l vei aprecia la adevărata valoare și n-o să-i lași pe cap vreo hârtie sau vreun plastic, presupunând că nici ție nu ți-ar plăcea să te trezești cu așa ceva în cap!

Dacă ne-am înțeles, hai să-ți spun unde este. Deasupra Câmpinei. Este o pădurice folosită ca loc de agrement, cunoscută în zonă ca "La Fântâna cu cireși". Pe lângă băncile care-și înmoaie picioarele în iarba deasă și se gâdilă în floricele, zona oferă și o panoramă minunată asupra orașului prahovean. Pe mine m-a cucerit într-o zi de început de august, când am încropit un grătar mai mult sau mai puțin reușit, din cauza unei ploi care ba venea, ba pleca. Nu era deloc hotărâtă dacă-i face o baie fântânii sau nu:) În ciuda vremii capricioase, zona era de-a dreptul delicioasă și te asigur că impresia nu mi-a fost alterată de la bucatele rumenite și afumate:D Am doar două regrete: că n-am mâncat nicio cireașă (e fructul meu favorit) și că în loc de fântână, am găsit doar un izvor. Dar mi-am făcut plinul de natură!

padure fantana cu ciresi campina


masa rucsacuri fantana cu ciresi campina

fantana cu ciresi campina


panorama campina

panorama campina

panorama campina


Cum ajungi?

1. Cu mașina este cel mai simplu și comod. Din dreptul restaurantului "La Lac", ocolești lacul pe singura stradă care-l mărginește pe lungime și, când vei nimeri în strada I.H. Rădulescu, o urmezi până ce treci și de ultima casă. Aici vei da de o intersecție, unde acum 4 ani exista un indicator mare, acum nu știu dacă mai există. Cert e că pe drumul din față este pista de motocross (deci, pe acolo nu e bine), așa că vei urma străduța asfaltată din dreapta și imediat vei pătrunde în dumbrăvioara minunată

2. Pe jos, venind dinspre gară, după ce treci podul mare peste DN 1, continui tot înainte (strada Nicolae Grigorescu). La prima intersecție - tot înainte, iar la a doua intersecție faci stânga și vei vedea imediat, pe dreapta, restaurantul "La Lac". De aici, urmezi același traseu explicat la punctul 1. Ca distanță, de la restaurant până la bifurcație, sunt 1,5 km, iar de la gară până la aceeași intersecție - 3,5 km. 

3. Pe jos sau cu mașina, de la principalul obiectiv turistic din Câmpina (Castelul Iulia Hașdeu), se urmează strada Bucegi (oarecum vis-a-vis de castel) până se ajunge în strada I.H. Rădulescu, unde se face stânga și se urmează indicațiile de mai sus. De aici până la bifurcație sunt 1,3 km.

castelul hasdeu vedere fantana cu ciresti


--- Pentru amplasamentul exact, te invit să consulți secțiunea "Locația", în subsolul articolului ---

banci fantana cu ciresi campina

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!