Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 27 octombrie 2011

60% din rezervele de apa minerala ale Europei se afla in...Romania!

Tocmai am primit o veste cu dus și întors. Deși părea bună la început, apoi nu a mai sunat așa de bine. Se pare că România noastră cea de toate zilele, pe care noi o iubim cu bunele - puține și relele - multe ale sale, deține mai mult de jumătate din rezervele de apă minerală ale continentului, mai precis 60%! WOW! Dar acum vine și partea mai nasoală: deși avem cu ce și de unde, românii consumă doar 50% din media europeană!

Harta apelor minerale
foto: forum.softpedia.com
- pentru vizualizare detaliată, click pe imagine - 

"Rio Bucovina" a dat publicității un studiu în care se evidențiază faptul că deși țara noastră ar putea fi o putere în domeniul apelor minerale, ea nu exploatează decât 20% din rezervele sale. Conform "Mediafax", în ceea ce priveşte volumul, piaţa de apă îmbuteliată din România atinge circa 11,3 milioane de hectolitri, adică aproximativ 0,16 litri pe zi de persoană.

Dacă ești curios/oasă să afli preferinţele conaționalilor în materie de "bule", trebuie să știi că românii consumă în principal mărci de apă minerală naturală şi/sau apă de masă româneşti, peste 60% dintre consumatori sunt femei, peste 80% dintre consumatori preferă apă plată şi/sau carbogazificată ca atare şi numai 17% dintre aceştia combină apa carbogazificată cu băuturi alcoolice.

După zonele istorice, Bucureștiul este cel mai mare consumator de apă plată și peste 60% din "capitaliști" o consumă zilnic.

Iar dacă ți-am făcut poftă de un pahar cu "bulbuci", în următoarele localități îți poți potoli pofta și pe gratis, de la izvoarele amenajate, sau poți vizita fabricile:

Apa minerală naturală carbogazoasă:

Certeze
Târgu Lăpuș
Borșa
Poiana Cosnei
Poiana Vinului
Dorna Candrenilor
Roșu
Poiana Negri
Stânceni
Borsec
Tosorog
Siculeni
Jigodin
Sâncrăieni
Tușnad
Biborțeni
Malnaș Băi
Târgu Secuiesc
Bodoc
Zizin
Sacoșu Mare
Buziaș
Lipova
Boholt
Bacaia

------

Apă minerală plată

Moara Dracului
Iași
Borsec
Băile Herculane
Rieni
Stâna de Vale

-----

Apă minerală balneoterapeutică:

Iași
Malnaș Băi
Covasna
Vața de Jos

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!