Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 21 martie 2011

Inca 30 minute pana la Diham

Cu părere de rău, dar nerăbdători să vedem ce surprize ne mai rezervă traseul, am plecat din poiană și ne-am îndreptat spre cabana Diham, până unde mai erau doar 30 de minute. Drumul era bătătorit de șenilele unui snowmobile, care ne-a tăiat calea cu câțiva metri înainte să ajungem la destinație. Jumătatea de oră evocată de indicatorul de poiană se poate prelungi, dacă te oprești să contempli priveliștea care ți se deschide din metru-n metru. 

Din acest punct, mai este jumătate de oră până la cabana Diham

La un moment dat, în fața ta, apare o deschidere imensă. Dacă te uiți în stânga, te dai câțiva pași înapoi. De ce? Fiindcă "bucata" de Bucegi care "răsare" lângă tine pare atât de aproape încât simți că poți s-o atingi. Vârful Bucșoiul Mare, chiar dacă se află la 2492 m și tu ești d-abia la peste 1300, pare așa de mic și inofensiv.  De aici, se observă numeroase văi, creste și vârfuri bucegene - în stânga -, în față: Pârâul Rece și Râșnovul, în dreapta: masivul Postăvaru, cu vârful Cristianu Mare, masivul Piatra Mare și Munții Baiului.Masivul Postăvaru, vârful Cristianu Mare 


Spre Pârâul Rece
Vârful Bucșoiu Mare (primul vârf din stânga) Și în vale - cabana Diham (1320 m). Spre ea se coboară o pantă destul de abruptă, pe care ești limitat să circuli cu maxim 5 km/h! Ce-i drept, chiar dacă nu cobori cu vreun vehicul, poți aluneca destul de ușor și te poți trezi că depășești viteza legală. 

La cabană - multă lume. Lângă intrare - un coteț cu găini care-și văd de treaba lor, fără să te bage-n seamă. Cabana e renovată și arată foarte bine. Aici te întâmpină oameni extrem de primitori, care încearcă să te facă să te simți bine și ai parte de un popas ideal. Pe holul de la intrare se află două hărți cu traseele din zonă și o imagine cu vârfurile care se pot admira din fața cabanei (o vezi mai jos). Apoi, deschizi o ușă și intri într-o încăpere spațioasă, cu bănci din lemn și mese mari, pe care se află fețe de masă albe, cu dungi albastre, și câteva vaze cu flori presate. Într-un colț al camerei se află bucătăria, de tip cantină, unde este afișat meniul (destul de variat, având în vedere că te afli în vârf de munte). Pe 13 martie 2011, puteai consuma ciorbă de burtă, văcuță sau fasole, snițele, cartofi, ciocolată caldă, bere, ceai s.a. și...băutura de care nu poți scăpa, indiferent unde te-ai afla. Dacă nu ai ghicit, încă, la ce răcoritoare ne referim, te lămurim acum: Coca-Cola!

Snowmobile-ul de care vorbeam mai susCa prețuri, vă putem spune că o ciocolată caldă costă 3 lei și o ciorbă - 7 lei. Când te-ai hotărât cu ce vrei să-ți umpli stomacul, comanzi la prima fereastră, primești un număr de ordine și te așezi la masă. Apoi aștepti ca de la cea de-a doua fereastră să apară câteva preparate și bucătăreasa să-ți strige numărul. Te ridici și-ți preiei comanda, iar apoi... te apuci să mănânci, evident! Mâncarea este foarte bună și răgazul pe care-l petreci, la masă, te revigorează și te pregătește pentru aventurile care te așteaptă de acum înainte.


 Cotețul

 Imaginea din holul cabanei, cu priveliștea de la fața locului

Cabana Diham

NU RATA, MÂINE, CONTINUAREA POVEȘTII. 
URMEAZĂ CABANA POIANA IZVOARELOR - VEZI AICI

Dacă ai parcurs şi tu acest traseu, dă-ne de ştire printr-un comentariu la acest articol. Suntem curioşi să vedem cum ţi s-a părut, pentru că nouă ne-a plăcut muuult!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!