Statiunea Moneasa

Statiunea Moneasa, o localitate din județul Arad se identifică adesea cu stațiunea cu același nume. Moneasa este situată la poalele muntilor Codru – Moma, la o altitudine de 290 m, într-un peisaj de basm. Numeroase afecțiuni neuromotorii și nu numai se tratează la Moneasa. Daca vrei sa petreci cateva zile aici, obligatoriu trebuie mai intai sa va gasiti cazare. Adica cand vii aici trebuie sa stii unde te gazduiesti. Pentru asta iti recomand sa intri pe internet si sa cauti cazare Moneasa sau pensiuni Moneasa. Într-o vale împădurită la poalele munților Codru Moma se află stațiunea Moneasa, notorietatea acestei stațiuni a depășit de mult această parte de țară. Cura aero şi helioterapeutică de care beneficiază turiştii aici, permite refacerea organismului după boli infecţioase şi după stări de surmenaj. Principalele indicatii terapeutice specifice staţiunii Moneasa sunt: afecţiuni ale sistemului nervos periferic, afecţiuni ginecologice cornice, afecţiuni neurologice periferice şi centrale, nevroză astenică şi afecţiuni associate,
boli metabolice şi de nutriţie. Moneasa se află la aproximativ 100 de kilometrii de orașul reședință de județ, adică Arad.
Se poate ajunge la Moneasa cu mașina dinspre Bihor, Hunedoara sau Arad. Prin Arad sunt variantele Arad-Chişineu Criş-Ineu-Moneasa, Arad-Sântana-Sintea Mare-Ineu-Moneasa, Arad-Şiria-Târnova-Buteni-Sebiş-Moneasa sau cu trenul. Această din urmă soluție, trenul ce pleacă din Arad spre Brad coborâre în orașul Sebiș. De aici se continuă drumul cu mijloace de transport locale (aproximativ 10 kilometrii). Apele minerale calcice, bicarbonatate, magneziene hipotone, mezotermale, contribuie la tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, la tratarea sistemului nervos periferic şi a tubului digestiv. Micuța localitate din județul Arad numită și Perla Munților Apuseni se dezvoltă în jurul turismului de aici. De la hoteluri luxoase care au la dispoziție și echipamentele necesare pentru efectuarea unor proceduri chiar în interiorul unităților de cazare, până la pensiuni și căsuțe de campare elegante, toate își primesc cu drag și ospitalitate oaspeții. Recomandările cunoscuților, incursiunile pe internet sunt principalele modalități de a găsii o cazare în Moneasa. Oferte sunt, dar trebuie atent selectate. Cele mai noi oferte de cazare cu prețuri direct de la proprietari în Arad și județul Arad le găsiți pe portalul cazaremoneasa.ro. Moneasa este cunoscută și pentru festivalul Parada Clatitelor organizat an de an aici în luna august. La început de lună iunie se organizează zilele comunei Moneasa. În localitatile din împrejurimi precum și în orașul Sebiș se organizează tot felul de evenimente cultural artistice. Moneasa este celebră în țară și peste hotare și pentru marmura roșiatică unică de acest fel din țară. Atracții turistice din Moneasa: Peștera Liliecilor, Grota Urșilor, Cuptorul de Fier, Izvorul Piatra cu Lapte, Cariera de marmură, Cetatea Dezna. Va asteptam in fiecare an sa ne vizitati si sa va refaceti in urma uni concediu de relexare dar si in urma unui tratament specific acestei statiuni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.