Cazare in Harghita
În centrul țării, în estul Transilvaniei întâlnești județul Harghita. Municipiul Miercurea Ciuc este reședința județului amintit dominat în mare parte de etnici maghiari, în proporție de peste 80%. Județul Harghita sa născut în anul 1968, prin reorganizarea Regiunii Mureș Autonomă Maghiară.
Cazare in Harghita
Daca vrei sa stai cateva zile in Harghita inseamna ca ai nevoie de cazare in Harghita. Pentru asta iti recomand sa intri pe internet si sa cauti cazare harghita sau pensiuni harghita, ca sa gasesti cea mai buna varianta pentru cazare in harghita. In ultimul timp au aparut o multime de pensiuni, moteluri si hoteluri care ofera cazare in Harghita. Pentru cazare in harghita este bine sa cautati din timp cazare in harghita fie prin cautare pe net fie intrand direct pe cazareharghita.ro. Relieful județului este muntos – deluros. În vestul județului Harghita se află Munții Călimani cu vârful Pietrosu 2.102 cm. În estul județului remarcăm dealurile pe cursul Târnavei Mici. Râurile Târnava Mică, Mureș și Oltul le regăsești în județul Hargita. În județul Harghita se ajunge relativ ușor din toate zonele țării, atât cu mașina sau cu trenul după ce parcurgi după caz câteva sute de kilometri, în jur de 350 din vestul țării sau din Capitală, dar la întoracere vei trage singur concluzia că a meritat. Județul Harghita este printre mai generoase județe din țară.
Atractii turistice
Lacul Sfânta Ana, format în craterul unui fost vulcan în munții Ciomatu, este unic în Europa Centrlă și de est. Lacul este amplasat la 55 kilometri distanță de Miercurea Ciuc, mergand înspre municipiul Sfantu Gheorghe, pe DN 12. Băile Tușnad se află la la 20 km de Lacul Sfanta. Ana. Lacul Roșu, lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui vârf de munte ce a blocat cursul unui râu, sunt doar două obiective turistice de văzut în Harghita. Lacul Roșu se află pe lângă Cheile Bicazului, la circa 26 km de orașul Gheorghieni – pe DN 12C. Lacul este în formă de L iar apa are culoarea roșie de unde vine și denumirea lacului, această culoare a fost dobândită prin solurile de culoare rosie, bogate în oxizi și hidroxizi de fier, care curg de pe versanti. Pe fundul lacului nu există oxigen motiv pentru care nu vei întâlnii nici o plantă sau viețuitoare. Harghita este județul care are foarte multe de oferit în afara peisajelor de poveste îți propune să ajungi la salina Praid, peisajele din jurul salinei te lasă uimit, iar ștrandul cu apă sărată cel, mai mare de acest fel din țară te face să te simți ca atunci când ești la mare, desigur păstrând proporțile valurilor. Bazinele de aici se întind pe o suprafață de 2000 de metri pătrați. Ocnele de la Praid, din muntii Gurghiului, sunt atestate încî din 1493. Baza de tratament din incinta salinei, aflată la 120 de metri adâncime, funcționează din anul 1980.
Profitând că natura le-a oferit atâtea lucruri frumoase, locuitorii din Harghita au înțeles repede că trebuie să profite de asta, investind și dezvoltând turismul. Nu doar apă, salină și munți poți să vezi în Harghita ci poți vizita și castelul contelui Lazar, situat în localitatea Lazarea. În Municipiul Miercurea Ciuc cu o vechime de 400 de ani te întâmpină Cetatea Miko care adăpostește și Muzeul Secuiesc al Ciucului.
Baile Ciceu
Stațiunea balneo-climaterică Harghita Băi a apaținut comunei Ciceu de unde este cunoscută și sub numele de Băile Ciceu. În prezent apaține de Miercurea Ciuc. Acum că ai făcut un tur virtual prin județul Harghita în mod sigur te gândești să-ți planifici o călătorie în această parte din Transilvania. Pentru un sfârșit de săptămână, un concediu sau o vacanță, primul lucru care trebuie rezolvat este cazarea. Recomandările prietenilor și căutările pe internet sunt cele mai ușoare abordări. Cel mai nou portal de cazare care cuprinde mereu oferte noi actualizate și cu tarife reale se numeste cazareharghita.ro. Aici găsești oferte direct de la proprietari, majoritatea aceptă și tichete de vacanță. Dacă ajungi aici în aceasta zonă trebuie să savurezi printre specialitățile culinare locale și celebrul cozonac secuiesc.