duminică, 29 mai 2016

Taramul fantastic din basmele copilariei exista in realitate! Il gasiti in Simeria

Imaginați-vă un loc verde, cu miliarde de frunze și mii de copaci, cu alei întortocheate și dese ascunzișuri, populat numai de păsări și stăpânit de mici "dragoni", numiți pisici. Adăugați câteva podețe roșiatice peste pârâiașe liniștite, alături de bănci ca de jucărie, căsuțe din povești și iazuri care poate îndeplinesc dorințe, și ați creat cadrul ideal pentru un copil, adică pentru fiecare dintre noi; sper că în adâncul inimii ne simțim la fel de tineri, nevinovați și cu poftă de joacă ;)

Singurul element care lipsește este o zână bună, dar sunt sigură că odată ajunși aici, nu vă va fi greu să continuați procesul imaginației. Stop! "Ai spus cumva să... ajungem aici? Există un asemenea loc în realitate?"... Dragii mei, răspunsul este pur și simplu DA, v-am păcălit puțin punându-vă să vă închipuiți vreun tărâm magic, ipotetic, dar adevărul este că magia există în realitate, chiar în România, în județul Hunedoara. V-am captivat atenția?

Atunci vă rog să pășiți, momentan virtual, în Parcul Dendrologic din Simeria:

parc simeria primavara 2016

vineri, 27 mai 2016

Poti calatori ca un rege si la bordul unui autocar. Convinge-te chiar acum, printr-un drum spre Castelul Peles!

Confort. Curățenie. Wi-Fi. Probabil nu te-ai gândi să asociezi aceste trei cuvinte cu un transport atât de ancorat negativ în mentalul nostru, cel cu autocarul. Dar iată că România ne surprinde. Din nou! 

De curând, în flota Christian Tour, prin divizia sa de transport - Memento Bus, au intrat zece autocare Neoplan moderne, o investiție de 3 milioane € prin care cursele lungi vor deveni, în sfârșit, suportabile :) Ce e și mai tare este că tarifele sunt inteligente, începând de la 1 €/sens și scăzând cu cât rezervi mai din timp! Nu-i așa că sună fantastic să călătorești de la București la Cluj-Napoca, să zicem, plătind doar 30 de lei pe tur/6.6 € (am făcut o astfel de simulare în mai pentru plecare în septembrie) și pe deasupra să nici nu simți când a trecut timpul? Stai confortabil, într-un scaun cu piele ecologică, într-o atmosferă plăcută chiar și pe caniculă, cu un aer condiționat excelent distribuit, navighezi gratuit pe internet (funcționează perfect hotspot-ul de la Vodafone disponibil în autocare, pe testate :D), ești servit cu bomboane de un însoțitor de bord, care îți stă la dispoziție cu orice informație, admiri peisajele prin geamuri heliomate și... ai ajuns :)

memento bus parcare hotel mara

castel peles sinaia mai 2016

luni, 23 mai 2016

Locatie zen: Lacul Racilor. Sau de ce nu trebuie sa cauti mereu camera cu vedere la mare

Litoralul, acel tărâm magic al plajelor, nisipului, aerului parfumat, gustului sărat și al pescărușilor gălăgioși, va fi mereu pentru mine în antiteza muntelui, cel strigător la acțiune și mișcat fundul de pe scaun. 

Fâșia de 245 km de la malul Mării Negre mă va îmbia mereu la stat degeaba, tolănit cât e ziua de lungă și încercat de a descifra care a fost valul cel mai mare sau câte tonuri diferite ale mării am putut ghici. Nici nu-mi dau seama când încep să filosofez, atunci când în urechi se aude universalul sunet al liniștii și de piele mi se agață firicile nenumărate de nisip...

Cum viața nu e mereu dreaptă, nu mi-a oferit multe zile când să uit de mine cu un astfel de răsfăț al sufletului. Mi-a permis o "fereastră" ideală de aproximativ 3 luni pe an, în acel anotimp format din 4 litere, când ar fi cel mai propice să evadez pe malul mării, dar mai mereu planurile sunt date peste cap, zilele se scurg pe nesimțite și iată vara cum a trecut, fără să simt că am profitat din plin de ea. Și mă apucă un dor nebun de sare, valuri și nisip, fix când vraja mării s-a preschimbat într-o domnișoară cu toane, de care ți-e cam imposibil să te apropii.

Pentru acele momente când vrei să te bucuri de aerosoli, dar marea îți face în ciudă că nu poți intra în dânsa, pentru zilele când tot ce vrei este să scapi de tortura claxoanelor și să te întorci acolo unde știi că te apucă meditația vrând-nevrând sau chiar în mini-vacanța de Paște, cum am fost și eu în 2016, poposește la Lacul Racilor, situat la circa 1 km de stațiunea Olimp.

terasa complex lacul racilor olimp

miercuri, 18 mai 2016

Chiar si un oras mic are cu ce se mandri! Invitatie la Gradina Botanica din JIBOU

Chiar dacă nu era întâia oară când o vizitam, tot mă minunam la fiecare pas și mă întrebam ce mai urmează. Anticiparea revenirii nu a fost lipsită de emoții pozitive, de-abia așteptam să o revăd și efectiv nu mai puteam suporta cât de greu se mișca timpul sau cât de lungi deveniseră cei 90 de kilometri care o despărțeau de Cluj-Napoca, ultimul oraș pe care îl lăsasem în spate. Nici acum nu pot să înțeleg cum de într-un orășel de care nu mulți au auzit, în care locuiesc puțin peste 10.000 de oameni, se găsește așa ceva! Dar nu pricep nici de ce mă mai mir astăzi, știind că România este o țară a surprizelor, uneori tare plăcute. 

Iată-mă, așadar, pe final de aprilie, în cel mai prielnic moment de a fi pe aceste meleaguri, când cei 40.000 de bulbi de lalele din peste 100 de soiuri își dau arama pe față, adică ne arată de ce sunt în stare :) Mă aflam alături de familie într-un loc drag sufletului meu, în ceea ce pentru mine a fost, este și va rămâne cea mai frumoasă grădină botanică din România

gradina japoneza jibou

marți, 10 mai 2016

Casa Comana: Legendarul paradis acvatic de la 30 km de Bucuresti

Pentru bucureșteni, pentru că lor le e cel mai la îndemână, week-end-ul poate avea mereu alură de vacanță, dacă poposesc pe meleagurile unde altădată Marii Paharnici greci țineau banchete legendare, Neajlovul își crea o veritabilă deltă, iar vestitul tren Orient Express trecea în iuțeală spre Istanbul.

Există, așadar, un loc atât de aproape de București de pare incredibil, la vreo 30 km în direcția Giurgiu, unde nu doar găsești legende, natură și oameni frumoși, ci devii parte din poveste. La Casa Comana, nu se vând povești, ci acolo este însăși povestea. Într-o zi obișnuită de week-end, îl poți întâlni pe Vlad Țepeș, poți să fii servit de Marele Paharnic, în pivnițe cu vinuri alese, să participi la spectacole folclorice, să călătorești cu Orient Express-ul, să te cațeri prin copaci sau să aluneci ca Tarzan de la unul la altul, să legi de un lacăt cele mai arzătoare dorințe sau să te dai în bărci pe ape senine, să te relaxezi la spa sau jucând biliard, să culegi legume din grădină, să călărești lipițani sau să explorezi un tărâm magic printr-o plimbare cu trăsura.

Și acesta e doar începutul :)  

panorama casa comana

sâmbătă, 7 mai 2016

Primul meu 1 Mai la Vama Veche

Poate părea un pic incredibil ca o bucureșteancă de 26 de ani, care n-a ratat an din viață fără să fi ajuns la malul Mării Negre, să trăiască de-abia la această vârstă experiența Întâiul de Mai în stațiunea unde celebrarea acestei date a devenit tradiție. Ei bine, recunosc, aveți în față această persoană și sunt... eu. 

Din start, trebuie să mărturisesc că nu regret dățile de 1 Mai pe care le puteam petrece aici și n-am făcut-o și asta nu pentru că Vama Veche nu ar mai fi ce-a fost (sâc!), ci pentru că aici nu sunt omul potrivit la momentul potrivit. Dar satul aflat la mai puțin de 1 kilometru de granița cu Bulgaria are farmecul lui aparte, o atmosferă pe care chiar nu am mai întâlnit-o în altă parte și cred că îți poate fi gazdă oricând poftești, nu numai la început de Mai. 

Cum a fost în 2016? Câteva impresii, în rândurile de mai jos:

vama veche 30 aprilie 2016

miercuri, 4 mai 2016

Cea mai tare experienta pe care o poti avea in Costinesti

Până la acceleranta dezvoltare și creștere în popularitate a Mamaiei, Costinești, odată un micuț sat pescăresc, era "stațiunea tineretului". Cine se mai gândea la Emil Costinescu, de unde i se trage numele, primar al Bucureștiului care avea o moșie pe aceste meleaguri, când petrecerile în aer liber se țineau lanț la discotecile deja legendare - Ring, Tineretului, Vox Maris? 

Îmi pare rău să văd această stațiune intrând într-un nemeritat con de umbră, dar pentru că nu mă las bătută, știu că poate redeveni atractivă foarte ușor. E nevoie doar de un imbold și de o poveste frumoasă :) Așa că astăzi a sosit momentul să vă spun cum de 1 Mai 2016 mi s-a mai împlinit un vis. Fix la Costinești!

hai la bord epava costinesti

duminică, 1 mai 2016

Care sa fie cea mai importanta manastire din Romania?
Eu mizez pe Curtea de Arges

Aseară, în cea mai importantă noapte a ortodoxiei, cea a Învierii, mii de oameni s-au adunat într-un singur suflet în această curte, deși imensă într-o zi oarecare, acum neîncăpătoare. Nu am fost acolo în acele momente, dar urmăream fascinată transmisia celor de la Pro TV. Profit, astfel, de acest prilej pentru a vă face o nouă recomandare, de data aceasta de a ajunge și voi la, consider eu, cea mai importantă mănăstire din România

Corespondentul Pro TV, Alex Dima, mi-a întărit convingerea că nu există un alt lăcaș de cult în țară care să adune laolaltă atâtea legende nemuritoare, atâtea capete încoronate și atâta faimă cât s-o întreacă. Așadar, dragi navigatori la bord, să purcedem spre Mănăstirea Curtea de Argeș!

manastirea curtea de arges