duminică, 28 februarie 2016

Doar in Romania, pana si armata poate fi romantica

Nu aș fi crezut vreodată că voi sărbători Valentine's Day într-un loc care numai la romantism nu te duce gândul! Mai exact, pe teritoriul unei foste fabrici de armament, astăzi transformată în singurul complex turistic cu tematică militară din România și din această parte a Europei. 

Dar știți cum e, ochii văd, inima cere, iar când aici ordinele se execută, nu se discută, atunci nu puteam să nu ascult de ordinele primite de la inimă: "nu cumva să ratezi oferta bună lansată cu această ocazie", îmi zicea ea! 

camera TAB arsenal park orastie
Nu știu cine a creat-o, dar mare om a fost și țin pe această cale să îi mulțumesc, pentru că m-am ales cu amintiri de neuitat și cu un timp de calitate petrecut nu doar în army style, ci și în atipic mode :)) Au fost poate cei mai bine cheltuiți 500 de lei din viața mea, pentru care am primit două nopți de cazare în cel mai ciudat loc în care am dormit până acum (în jumătate de TAB!), o cină romantică de lux (cocktail Kir Royal, piept de pui umplut cu mousse de ardei și sos brun, cocktail de creveți cu sos de avocado, lava cake), 1 oră de SPA privat (numai noi doi și un spa la dispoziția noastră!) și două mic dejunuri, dintre care unul la pat. Opțional, fără costuri suplimentare, s-au organizat pentru îndrăgostiți două concursuri cu premii (de tir cu arcul și o rundă de airsoft). 

Astfel m-am ales cu o nouă recomandare din suflet specială pentru navigatorii la bord: oricând aveți prilejul (oferte sunt tot timpul anului), duceți-vă de bună voie și nesiliți de nimeni la Arsenal Park. Nu vă temeți că o să fiți puși la munci grele, spălat podele, făcut flotări și alergat în zori de zi! Bine, puteți face și asta, sau mai degrabă puteți descoperi cum armata poate fi și foarte distractivă, ori chiar romantică :)

arsenal park februarie 2016

miercuri, 24 februarie 2016

Deci aici se ospata cu asa patos nea Sadoveanu! :)

restaurant hanu ancuteiÎn vremuri de demult, când oamenii aveau cea mai de preț avere – timpul, check-in-ul obligatoriu se dădea la răscruce de vânturi, în Moldova, la intersecția marilor drumuri comerciale ce duceau la Roman, Iași sau Suceava. Acolo era o clădire ce a intrat în istorie și o duduie legendară, un han ca o cetate și o Ancuță trupeșă, gazda ideală. Nu era zi din an și oră din zi, când să nu răzbească afară urale de veselie, clinchete de pahare ciocnite și tărăgăneli lăutărești. Se așezau la masă persoane dintre cele mai diferite (de la negustori la preoți), se ghiftuiau cu cele mai apreciate bucate moldovenești, celebre în toate zările, și ca divertisment nu dădeau drumul la televizor (că nu se inventase), nu stăteau cu ochii în telefon dând play unui video de pe YouTube (lăutarii de lângă ei le țineau isonul), ci pur și simplu... povesteau. Și tot povesteau, câte-n lună și în stele, până când noaptea se transforma în ziuă și trebuiau să pornească din nou la drum.

Unul dintre mesenii de la Hanu Ancuței a fost și el un mare povestitor, care cu ochi critici și prin expertiza sa în ale istorisirilor cu tâlc, s-a apucat să facă un bine omenirii: a adunat într-o carte "crema" celor auzite între pereții groși ai hanului.

Domnule Mihail Sadoveanu, mă înclin! 

joi, 18 februarie 2016

Dovada ca la Densus se intampla minuni.
Sariti de veniti! :)

Nu sunt defel o persoană credincioasă, o ortodoxă practicantă, și nu-mi convine că dau pe la biserică mai degrabă pentru că o privesc ca un obiectiv turistic, nu ca un loc unde să mă reculeg. Dar trebuie să recunosc minunile, atunci când le văd! Oricum, sigur ceva nepământean se întâmplă la Densuș, în județul Hunedoara, că altfel nu pot să-mi explic cum o biserică pe care alții o consideră kitsch, pe mine mă fascinează și mă face mereu să zâmbesc când mă gândesc la ea, cum tot dânsa l-a cucerit iremediabil pe my partner in crime, de a ajuns să-mi vorbească despre ea oricând are, dar mai ales când n-are vreun motiv, și iaca din nou, cu ultima ispravă a lăcașului de cult suspect, care s-a petrecut chiar de Ziua Îndrăgostiților.

biserica densus februarie 2016

marți, 16 februarie 2016

M-am intors in camping-ul cu biserici si mi s-au indeplinit doua dorinte

Spuneam acum 3 ani că am rămas restantă cu două lucruri, după vizita inedită din orașul Geoagiu. Cumva, planetele s-au aliniat pe 13 februarie 2016, și odată ajunsă la poarta și gardul anchilozate din fața capelei romanice și a bisericii reformate, am simțit pe dată că urmează să mi se întâmple ceva memorabil.

Știți cum e cu intuiția feminină, nu a dat greș nici acum :)

rotonda geoagiu

duminică, 7 februarie 2016

Buftea, n-ai scapat de mine! Dupa 4 ani, m-am intors...

Cam la 20 km de București se află un imens parc, unde multe vedete și-au pus pirostriile, iar zeci de mii de tineri s-au distrat în zile de vară. Din 2012 încoace, cred că există și o listă neagră, de persoane care n-ar avea ce căuta aici, iar pe aceasta bănuiesc că aș fi și eu. Ferice de mine, că după 4 ani, nu mi-am mai anunțat vizita și am putut colinda nestingherită (ceea ce pentru acest loc este o raritate!), așa cum îmi dorisem mereu.

capela sfanta treime stirbey buftea