Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 8 iulie 2016

O destinatie care nu se va demoda niciodata:
Poiana Brasov - Mica Bavarie din Romania

Pentru o fiică de brașovean ce sunt, cea mai scumpă stațiune din țară și una dintre cele mai selecte din Europa cred că nu mai are niciun secret. A fost nevoie însă doar de o scânteie, stârnită de o ofertă găsită pe cazare.online, pentru a-mi dori să revin (oare pentru a câta oară?) într-un loc atât de familiar.

Știam deja ce aveam să primesc de la Poiana Brașov: nițică aglomerație (suportabilă în zilele de vară), frumusețe și mândrețe turistică de pus în vreun manual pentru a fi luate ca exemplu de multele locuri ce tânjesc la o asemenea atenție și prețuri ce-ți golesc rapid buzunarul, cu zâmbetul pe buze. Mă aștepta acea siguranță dulce, pe care o simți când te întorci spre amintirile copilăriei, dar aveam să o redescopăr cu ochi de adult: cu un parfum ce nu-l țineam minte atât de fresh, într-adevăr scumpă cum o știam, dar și provocându-mă să o asemuiesc cu Zakopanele din Polonia sau chiar să îndrăznesc să zăresc bucățele de arhitectură ce m-au purtat spre Bavaria germană, cu acele hoteluri dichisite, pline de ghivece cu flori, picturi pe fațadă și bârnele de lemn într-un decor fără de reproș.

heraldic club poiana brasov


balcoane heraldic club poiana brasov
Deși soarele l-a răsfățat cu modestie, dușurile calde de vară fiindu-i mai atrăgătoare, week-end-ul pe care l-am petrecut la Heraldic Club a fost perfect.

Ce dacă a plouat!

Diminețile de sâmbătă și duminică în care soarele mă saluta din balconul cu vedere spre masivul Postăvaru m-au făcut, din nou, să apreciez o bucurie simplă: aceea de a trăi, de a vedea. Apoi, atmosfera se întuneca negreșit, dar nu înainte să-ți ofere o "fereastră" de o oră-două să faci o binemeritată plimbare. 

heraldic club poiana brasovPensiunea se află chiar la intrarea în Poiană, venind dinspre Brașov, pe partea stângă. Beneficiază de parcare și de o terasă îmbietoare. În interior se pătrunde într-un castel modern, trecând pe lângă cavaleri în armură, blazoane, scuturi, iar camerele cu tot confortul disponibil (plus un sistem surround excepțional) îți ridică nivelul bateriilor la maximum. Ieșind în balcon, tragi aer adânc în piept și simți că n-ai dat greș cazându-te aici: aerul curat, florile agățate de balustradele de lemn, brazii cu brațele întinse spre tine și Postăvaru oferindu-ți o priveliște minunată. Să tot stai pe scaun, cu picioarele întinse și să te încarci cu energie!

La nici 5 minute distanță de pensiunea Heraldic Club este parcarea cea mare a stațiunii și ultima stație a autobuzului 20, ce leagă Poiana de Brașov. De aici, ca de fiecare dată, am luat-o pe aleea de lângă magazinul vechi, ascuțit, azi așezat lângă centrul de informare turistică, întâmpinată fiind de arborii înalți de o parte și de alta. Am ieșit la emblematicul "Aurelius - Împăratul Romanilor" și am trecut pe lângă nelipsitele căbănuțe cu suveniruri, pe unde mereu aruncam și eu o privire, doar să studiez oferta. De aici, cum intră toată lumea, am fost prin curtea de la Șura Dacilor, unde știam că e o fântână care îndeplinește dorințe, de arunci un bănuț în ea. Când eram mică, mereu îmi dădeau părinții o monedă și o aruncam numai ca să văd până unde se duce (nu țin minte dacă îmi puneam vreo speranță în acest ritual). Și acum e acolo, dar tradiția "făcutului de minuni" s-a pierdut... pentru a se relua la nici doi pași, într-o cascadă improvizată, unde o mamă își îndemna copilul să-și pună o dorință și să arunce o monedă. Am zâmbit: unele lucruri nu se demodează niciodată! 

panorama heraldic club poiana brasovPoiana Brașov este aceeași ca cea care era acum 10, 20 de ani.

Și totuși e modernă!

Cred că numai ea poate să-și păstreze neschimbate locurile clasice, de care ne leagă amintiri, și totuși să fie în pas cu moda. Nu mai e micuța grădină zoologică de la restaurantul de vis-a-vis de farmacie (ursul de acolo ajungând la Sanctuarul de la Zărnești), dar magazinele sunt aceleași, le găsești tot unde știai. Colacii secuiești se vând tot peste drum de derdeluș (care se face iarna în același loc, dar acum a apărut și un tunel pentru senzații ceva mai tari). Drumul vechi e tot acolo și e o alternativă excelentă care să te ducă spre oraș sau să te aducă la măreața stațiune. Suvenirurile se iau din aceleași locuri, peste drum fiind pădurea de brazi la poalele căreia te poți așeza pe băncuță. Poți să urci pe Postăvaru cu telecabina sau telegondola sau să o iei la pas. 

Și punctele de care te vei atașa inevitabil pot continua... 

Ai vreo curiozitate anume despre Poiana Brașov sau ai nevoie de vreo informație mai practică? Te ajut, numai lasă un comentariu mai jos. 

Dacă n-ai fost niciodată până acum, du-te! Și o să înțelegi mai bine tot ce am mărturisit mai sus. Pregătește-te să cheltuiești destul (de exemplu, o bere la restaurant nu o iei sub 8 lei, o salată se duce spre 20 ron, iar o ciorbă e undeva la 15), dar nu vei regreta nicicând. Nu degeaba e recunoscută la nivel internațional. Iarna, farmecul se dublează, iar pârtiile vor atrage toate atenția. Vara vezi și împrejurimile. Și îți dai mai bine seama de ce e o perlă a turismului românesc! Chapeau!  


camera heraldic club poiana brasov

casute poiana brasov hotel aurelius imparatul romanilor poiana brasov panorama heraldic club poiana brasov panorama heraldic club poiana brasov
picollo cafe poiana brasov
receptie heraldic club poiana brasov
restaurant heraldic club poiana brasov

restaurant heraldic club poiana brasov teleferic grand hotel poiana brasov terasa heraldic club poiana brasov

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!