Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 6 iulie 2016

Am descoperit unul dintre cele mai pitoresti drumuri din Romania! Nu, nu e Transfagarasan :)

peisaj halta caracau harghitaÎn ziua când treceam de borna de 7.000 de navigatori la bordul Facebookist, se făcea să înfrunt o puternică furtună în mijloc de Ținut Secuiesc, însă în loc să fac cale-ntoarsă spre zări mai senine, mi-am scos troller-ul din mașină și m-am pus pe o ședință foto ad-hoc :) Era păcat să fi ajuns în acest loc și să nu profit de tot ce oferă. Aveam în față unul dintre cele mai pitorești drumuri din România și nimic nu avea să mă împiedice să mă bucur de el! 

Toate imaginile pe care urmează să le vezi au fost făcute printre picături de ploaie, mai slabe sau mai dolofane, prin vânt, mai lent sau mai nervos, într-o duminică de iulie în care mi-am permis să zăbovesc (prea) mult la peste 300 km distanță de casă, când eram conștientă că a doua zi e luni și datoria mă cheamă înapoi în București. Dar zău că nu mă puteam desprinde de acest peisaj! 

O să înțelegi și tu de ce, mai jos...

DJ 124 din județul Harghita este o bijuterie ascunsă, așa cum îi șade bine unei comori, dar pentru că e atât de impresionantă, musai nu trebuie ținută numai pentru mine. E la un deal distanță de drumul național 12 A (dintre Miercurea Ciuc și Onești), fiind ușor accesibil din comuna Frumoasa, urmând indicatorul de Mihăileni. Din Mihăileni vor apărea semne inedite, din lemn, cu vârfuri colorate în verde, numerotate cu cifre romane, prime indicii a tărâmului magic spre care te îndreaptă. Vine Nădejdea. Apoi perla - Livezi.

Sunt poienițe cu floricele, ba asfalt ca-n palmă, ba pietruit, bisericuțe, căsuțe cu pisici în poartă, un viaduct imens şi o atmosferă pastorală. Nu te poți abține să nu te îndrăgostești de un asemenea loc! ♡

Când ajungi la bifurcația care duce dreapta spre Viaductul Caracău, ai două opțiuni. Fie mergi să-l vezi, ceea ce-ți recomand fără nicio ezitare, fie urmezi cealaltă cale. În prima variantă vei descoperi un viaduct impresionant, de 264 m lungime și peste 60 m înălțime, deschis inițial în 1897 și refăcut o dată în 1944 (când a fost contruit complet din lemn - o performanță istorică în istoria construcțiilor feroviare), ajuns la înfățișarea de astăzi în 1946, fiind la acea vreme cel mai mare pod de cale ferată executat din beton armat din România. 

În a doua variantă, vei trece printr-o pădurice desprinsă din povești cu zâne, pentru a ajunge ulterior la Halta Caracău, parcă ultima frontieră într-o lume care nu-și are locul în zilele noastre. Să tot te îmbeți cu liniștea de aici și tot nu te-ai sătura vreodată :)

La astfel de descoperiri prin care merită să fim surprinși ne invită și cei de la Lidl, prin proaspăta lansată platformă www.lidl-tour.ro
Ai visat mereu să vezi și alte orizonturi însorite? Ia o decizie de moment, alege oferta de top și pregătește-ți bagajele spre Maroc sau Republica Dominicană! Ai vrut mereu să vezi pelicanii de aproape? Delta Dunării e doar la un click distanță, printr-un pachet al cărui preț începe de la 109 €.
Te-ai săturat deja să stai pe Facebook și să vezi atâtea imagini din vacanțele prietenilor, tu fiind (ca mine) închis într-un birou? Știu deja ce vei face în week-end ;)
Meriți să fii surprins, să știi!

peisaj halta caracau harghita

peisaj halta caracau harghita viaduct caracau harghita viaduct caracau harghita cheile tasnei iunie 2016
casa livezi harghita casa livezi harghita casa livezi harghita drum halta caracau harghita
drum halta caracau harghita casa livezi harghita peisaj halta caracau harghita drum halta caracau harghita
furtuna tinutul secuiesc iulie 2016 peisaj halta caracau harghita peisaj halta caracau harghita peisaj halta caracau harghita peisaj halta caracau harghita peisaj halta caracau harghita

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!