Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 29 mai 2016

Taramul fantastic din basmele copilariei exista in realitate! Il gasiti in Simeria

Imaginați-vă un loc verde, cu miliarde de frunze și mii de copaci, cu alei întortocheate și dese ascunzișuri, populat numai de păsări și stăpânit de mici "dragoni", numiți pisici. Adăugați câteva podețe roșiatice peste pârâiașe liniștite, alături de bănci ca de jucărie, căsuțe din povești și iazuri care poate îndeplinesc dorințe, și ați creat cadrul ideal pentru un copil, adică pentru fiecare dintre noi; sper că în adâncul inimii ne simțim la fel de tineri, nevinovați și cu poftă de joacă ;)

Singurul element care lipsește este o zână bună, dar sunt sigură că odată ajunși aici, nu vă va fi greu să continuați procesul imaginației. Stop! "Ai spus cumva să... ajungem aici? Există un asemenea loc în realitate?"... Dragii mei, răspunsul este pur și simplu DA, v-am păcălit puțin punându-vă să vă închipuiți vreun tărâm magic, ipotetic, dar adevărul este că magia există în realitate, chiar în România, în județul Hunedoara. V-am captivat atenția?

Atunci vă rog să pășiți, momentan virtual, în Parcul Dendrologic din Simeria:

parc simeria primavara 2016

Intrarea pe "terenul de joacă" costă numai 4 lei și e permisă în intervalul 8 - 20. Aveți la dispoziție o suprafață cât Herăstrăul de mare, o mulțime de denumiri de plante care vă vor împletici limba, amuzându-vă, un labirint de alei pe unde vă puteți "rătăci" cu plăcere, alături de câte o pufoasă cu patru labe pe post de ghid (știe sigur unde sunt cele mai faine colțuri de descoperit-mirosit pe îndelete), și uite cum țop-țop săriți de la o minune la alta, de la un stejar vechi de mai bine de 3 secole jumate la un salcâm de 180 de ani, de la cea mai mare magnolie din Europa la arbori de lalea din America de Nord, toate în cel mai mare parc de acest fel din țară și al treilea de pe continent!

Imaginile de față le-am capturat în aprilie 2016, la a treia mea vizită pe acest tărâm de basm.

Cum ajungi și tu acolo, dar și alte informații care-ți vor trezi și mai mult cheful de explorat, jucat și admirat găsești în cealaltă poveste pe care i-am dedicat-o pe blog: 
"#ClassyRomania: Simeria, orasul in care iti va parea rau ca nu ai fost, dupa ce vei citi asta"

parc simeria primavara 2016 parc simeria primavara 2016 parc simeria primavara 2016 parc simeria primavara 2016 parc simeria primavara 2016
pisica parc simeria pisica parc simeria pisica parc simeria pod parc simeria primavara 2016 pod parc simeria primavara 2016
casa parc simeria primavara 2016 casa parc simeria primavara 2016 conac parc simeria pod parc simeria primavara 2016 pod parc simeria primavara 2016
parc simeria primavara 2016 iaz parc simeria primavara 2016 conac parc simeria__________________________ 
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!