Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 23 mai 2016

Locatie zen: Lacul Racilor. Sau de ce nu trebuie sa cauti mereu camera cu vedere la mare

Litoralul, acel tărâm magic al plajelor, nisipului, aerului parfumat, gustului sărat și al pescărușilor gălăgioși, va fi mereu pentru mine în antiteza muntelui, cel strigător la acțiune și mișcat fundul de pe scaun. 

Fâșia de 245 km de la malul Mării Negre mă va îmbia mereu la stat degeaba, tolănit cât e ziua de lungă și încercat de a descifra care a fost valul cel mai mare sau câte tonuri diferite ale mării am putut ghici. Nici nu-mi dau seama când încep să filosofez, atunci când în urechi se aude universalul sunet al liniștii și de piele mi se agață firicile nenumărate de nisip...

Cum viața nu e mereu dreaptă, nu mi-a oferit multe zile când să uit de mine cu un astfel de răsfăț al sufletului. Mi-a permis o "fereastră" ideală de aproximativ 3 luni pe an, în acel anotimp format din 4 litere, când ar fi cel mai propice să evadez pe malul mării, dar mai mereu planurile sunt date peste cap, zilele se scurg pe nesimțite și iată vara cum a trecut, fără să simt că am profitat din plin de ea. Și mă apucă un dor nebun de sare, valuri și nisip, fix când vraja mării s-a preschimbat într-o domnișoară cu toane, de care ți-e cam imposibil să te apropii.

Pentru acele momente când vrei să te bucuri de aerosoli, dar marea îți face în ciudă că nu poți intra în dânsa, pentru zilele când tot ce vrei este să scapi de tortura claxoanelor și să te întorci acolo unde știi că te apucă meditația vrând-nevrând sau chiar în mini-vacanța de Paște, cum am fost și eu în 2016, poposește la Lacul Racilor, situat la circa 1 km de stațiunea Olimp.

terasa complex lacul racilor olimp

Administrativ aparținând de comuna 23 August, complexul turistic de la Lacul Racilor te cucerește foarte ușor ca viitor client fidel, în primul rând prin peisajul ce-l pune la dispoziție: lacul de unde seara te salută brotaci puși pe concertat, în jurul căruia stau viluțe cochete din lemn, legate unele de celelalte printr-o alee pavată, presărată cu bănci și felinare. Un loc de joacă pentru copii, un ponton, sălcii și multă verdeață, un restaurant cu, evident, specific pescăresc, ce are o terasă suspendată deasupra apei, completează garanția unei vacanțe în care bateriile ți se vor încărca la maximum.

Marea e cam la 2 kilometri distanță, ajungi cel mai rapid la ea urmând drumul spre Halta Pescăruș, Blaxy Premium Resort și restaurantul Popasul Pescarilor, însă Lacul Racilor te face să uiți de mare, chiar dacă ești totuși pe litoral. E suficient să te trezești dimineața cu broscuțe pe post de alarmă, privind de la balconul camerei natura ce încet-încet se pregătește de o nouă zi frumoasă, cu ceața ridicându-se leneș dinspre luciul apei, spulberându-se în văzduh, de unde, la anumite răstimpuri, se pogoară glasurile îngerilor, pardon - ale pescărușilor. Deja m-am întors cu imaginația în acel loc binecuvântat cu sublim, într-un vis din care mi-aș fi dorit să nu mă mai trezesc.

Dacă ești și tu în căutarea unei locații zen, unde să uiți până și cum te cheamă și să lași deoparte grijile cotidiene, urmează-mi recomandarea de față. Sunt încrezătoare că nu o să revii să-mi spui că-ți pare rău de alegerea făcută! :)

lacul racilor olimp lacul racilor olimp lacul racilor olimp vile lacul racilor olimp
vile lacul racilor olimp vile lacul racilor olimp vile lacul racilor olimp


Poți să te așezi în hotelul de deasupra restaurantului unde des este invitat special maestrul Nelu Ploieșteanu sau poți să te cuibărești într-una din vile, unde nu lipsește confortul necesar: baie în cameră, balcon cu mese - scaune - scrumieră, aer condiționat, tv, internet, apă caldă.

În extra-sezon, o cameră dublă în vilă, cu mic-dejun inclus, costă în jur de 130 RON.

lacul racilor olimp


Cum ajungi?

Varianta 1

Dinspre Neptun-Olimp, traversezi stațiunile pe strada principală și urmezi DN 39 B pentru a ieși direct în drumul european 87. Deci nu o iei pe drumul ce duce la gara Neptun, pe celălalt :) Complexul va fi vizibil de la stradă, pe partea dreaptă, după ce ieși din pădure. Dacă ai văzut indicatoarele spre pescuitul sportiv de la Lacul Tătlăgeac sau ai trecut de Crama Clos de Colombes, înseamnă că trebuie să te întorci.

Varianta 2

Dinspre Constanța, după ce ai trecut de comuna 23 August în direcția Mangalia, va trebui să urmezi primul indicator spre Olimp. Fiindcă este linie dublă în dreptul acelei intersecții, îți recomand să mergi mai departe până vei da, tot pe partea stângă, de drumul direct spre Neptun și să te întorci, pentru a intra pe celălalt sens. Lacul Racilor va fi, astfel, pe partea stângă, chiar în intersecția unde un drum continuă spre Olimp și altul e marcat cu indicatoare spre resortul Blaxy și Popasul Pescarilor.

Poți ajunge și intrând direct în Neptun, traversând calea ferată, pe la gară și, la prima intersecție, în stațiune, să faci stânga, spre Olimp, de acolo continuând pe varianta 1.__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!