Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 3 aprilie 2016

Pofteste cu bine in Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti! Traditii si bunatati in aer liber

O vizită pe acest meleag argeșean este așa cum îi sugerează numele: delicioasă! Replica unui sat românesc, cu 35 de gospodării dichisite, cu biserica nelipsită din inima sa, având în interior o superbă pictură pe lemn, cu troița la răscruce de ulițe, primăria impunătoare, prin contrast cu străduțele prăfuite, pomii doldora de meri, floricelele cuibărite lângă garduri și roșiile strălucind sub soare. Și peste tot acest peisaj de secol XIX vin viile și beciurile cu acoperiș de stuf. 

biserica muzeul golesti

Din toată țara s-au adus crema cremelor întru slava tradițiilor ce țin de viticultura și pomicultura românească și s-au aranjat, pe îndelete și cu bun gust, într-un muzeu în aer liber de 10 ha, unde accesul este permis contra achitării sumei de 7 lei. 

De banii ăștia, după ce se încheie renovările, vei putea vizita și curtea adiacentă dedicată istoriei familiei Goleștilor (merită, chiar și numai dacă mă gândesc că mi-au rămas în minte de prin adolescență conacul și crama lor) și, să nu uit, chiar foișorul de la intrare, unde Tudor Vladimirescu și-a trăit ultimele zile de libertate (18-21.05.1821).

Dragule, nu-mi rămâne decât să-ți fac o insistentă invitație spre Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, din județul Argeș, deschis zilnic (cu excepția zilei de luni) între 9-18 (programul de vară)/8-16 (programul de iarnă). Alege o zi cu soare cu dinți și deschide-ți apetitul pentru frumos și tradiții. Pentru mai multe detalii poți accesa site-ul oficial: MuzeulGolești.ro

Să-ți fie de bine! :D

casa muzeul golesti casa muzeul golesti casa muzeul golesti biserica muzeul golesti
trandafir muzeul golesti trandafiri muzeul golesti rosii muzeul golesti intrare muzeul golesti
mere muzeul golesti casa si vie muzeul golesti cioara muzeul golesti intrare muzeul golesti intrare muzeul golesti

Cum ajungi?

Golești este accesibil de pe "vechiul" drum dintre București și Pitești (DN 7). La nici mai mult, nici mai puțin de 10 km depărtare de Pitești, din comuna Ștefănești, va apărea un mare panou indicator spre muzeu. De la drumul principal până la intrarea în muzeu te mai despart vreo 2 km. __________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!