Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 29 decembrie 2015

Brasovul ne invata in fiecare an sa credem in magie

Nu fac un secret din faptul că Brașovul este orașul meu preferat din România (marile sale avantaje față de alte urbe ce-mi sunt dragi fiind extrema apropiere de atâția munți și zona industrială care nu te mai bagă în sperieți). De asemenea, pentru mine, mereu bradul de Crăciun din Piața Sfatului va fi cel mai frumos din țară. An de an arată, practic, la fel, dar are un fel de echilibru și bun gust pe care cu greu îl poți găsi în altă parte. M-ar durea inima dacă ar trece vreo Sărbătoare de iarnă fără să-i revăd, măcar pentru câteva minute, centrul istoric cuprins de magie. 

Căci, da, acesta-i cuvântul corect: Brașovul, oraș de poveste prin definiție, reușește ca în fiecare iarnă să ne ofere o lecție - trebuie doar să știm cum să privim ca să vedem că magia este peste tot în jurul nostru!

craciun brasov 2015

Nu știu dacă Moș Crăciun există pentru toți dintre noi, dar n-ai cum să nu te gândești că dacă trăiește pe undeva (de exemplu, în Laponia) un moș simpatic, cu barbă albă și burtă proeminentă, sigur a poposit și în orașul de sub Tâmpa, transformând Brașovul într-un imens cadou pentru toți cei cu inima încă tânără, inocentă. Cum să nu te bucuri ca un copil de atâtea luminițe, de clădirile emblematice, ce și-au îmbrăcat straie de sărbătoare ca să te fericească și pe tine, cum să nu te bulucești la căsuțele de la micul târg de Crăciun hipnotizat de aromele de scorțișoară, parfumul turtei dulce și poftind la o ciocolată de casă? Când îi vezi pe toți oamenii din jur că zâmbesc, când vezi copiii cum flutură baloane colorate, când vezi că parcă faci parte dintr-o mare familie fericită, nu se poate să n-ai parte de un Crăciun așa cum simți că ar trebui să fie.

Brașovule, pentru toate aceste momente pe care mi le-ai oferit și în 2015, îți tare mulțumesc! Să te țină Dumnezeu mulți ani înainte la fel de trainic și chipeș, că eu sunt pregătită să mai petrecem multe alte Sărbători împreună :) 

brad craciun brasov 2015 brad craciun brasov 2015 craciun brasov 2015
piata george enescu craciun brasov 2015 piata george enescu craciun brasov 2015 piata george enescu craciun brasov 2015 craciun brasov 2015 craciun brasov 2015
strada republicii brasov craciun 2015 targ craciun brasov 2015 targ craciun brasov 2015 targ craciun brasov 2015

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!