Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 4 octombrie 2015

Un palat care nu ar trebui sa existe in Romania...

...de frumos ce este! Chiar așa, dacă îl vezi întâmplător în vreo poză rătăcită cine știe cum pe undele internetului, și nu ai avut ocazia să faci deja cunoștință cu el, ai pune pariu (pe bani mulți, chiar) că asemenea palat în stil neogotic NU POATE exista în țara noastră. Arată superb, este fotogenic din cale-afară și oferă un peisaj, alături de parcul ce-l înconjoară, de l-ai putea pune în ramă și expune în orice galerie de artă. Din poze, este ireproșabil. La fața locului, îi descoperi inevitabil micile defecte, din lipsa restaurărilor temeinice.

Cu un pic de curiozitate, vei descoperi că minunata clădire se află, într-adevăr, în România și, după șocul inițial, îți vei face rapid bagajele și vei pleca spre... județul Iași. Pentru că așa ceva TREBUIE văzut musai pe viu și nu mai suportă amânare! Probabil te gândeai că-l găsești mai degrabă pe undeva prin Transilvania, dar nu, el se află la circa 70 km de capitala Moldovei și cam 20 km de orașul Roman, ascuns într-o pădure senină, care promite plimbări romantice, ideale primăvara (cum îți voi arăta în imaginile de mai jos) sau tare plăcute toamna. Nici celelalte sezoane nu-l fac de evitat, dar cred că superlativele se ating când se stârnesc primele roiuri de albinuțe sau când se aștern primele covoare roșii, ca în fața unei vedete, așa cum ar trebui să fie el, PALATUL MICLĂUȘENI! 

castel miclauseni mai 2015

Dacă nu ești la prima navigare la bord, foarte probabil nu îți este chiar străin acest palat, cunoscut mai degrabă ca un castel, improprie descriere, neavând ziduri de apărare sau alte elemente care să-l facă mai mult castel decât palat. Așadar, a mai avut oportunitatea de a se face remarcat la bord, în primăvara lui 2013, când i-ai putut afla un pic trecutul, un pic interiorul și mai mult din prezent. Hmmm... dacă nu știi despre ce vorbesc, apăi nu mai pregeta și descoperă-l în detaliu, aici-șea

După ce te-ai documentat, mai rămâne să-ți mai stârnesc nițel pofta de a-l vizita, cu pozele pe care le-am surprins în mai 2015, când n-am rezistat tentației de a trece pe lângă dânsul și a nu-l saluta. Măcar pentru mama, al cărui preferat este, și tot trebuia să-i transmit gândurile ei! :) 

Așadar, drag navigator la bord, îți prezint din toată inima Palatul de la Miclăușeni. Acum nu mai ai nicio scuză să (mai) spui că nu avem AȘA CEVA și în România! :)

castel miclauseni mai 2015 castel miclauseni mai 2015 castel miclauseni mai 2015 castel miclauseni mai 2015 castel miclauseni mai 2015 castel miclauseni mai 2015
castel miclauseni mai 2015 primavara miclauseni primavara miclauseni


Toate informațiile despre cum ajungi, programul de vizitare și date de contact pentru a-ți programa o vizită (să știi sigur că nu faci un drum degeaba) sunt disponibile AICI.

castel miclauseni mai 2015

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!