Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 22 octombrie 2015

De la Bucuresti la Cluj in doar 1 ora! Da, e posibil!

Nu, n-am înnebunit! Nu, n-am greșit țara! Chiar poți ajunge din Capitala României în Capitala Europeană a Tineretului 2015 în numai 60 de minute. Evident, călătoria nu se face la bordul unui automobil; cei 500 km se străbat într-un timp record, dacă te sui într-o avion. 

Eu am avut norocul să fac această călătorie la început de iunie 2015, la bordul unei aeronave ATR42, aparținând Tarom. Spun noroc, pentru că dacă nu eram invitată la Cluj-Napoca, ca să aflu cum te poți bucura de orașul ăsta la maxim, recunosc, poate n-aș fi avut niciodată ocazia să descopăr... "teleportarea" chiar în propria țară. Ce e așa complicat în a te urca într-un avion? Nimic! Este chiar superb, garantează o experiență pe care o ții minte, chiar dacă nu ești întâia oară în aer. Însă pe de o parte, știm cu toții, zborurile în general, dar în special cele pe rute interne, încă nu au tarife la îndemâna oricui, iar de pe altă parte, o astfel de călătorie merită și e mai plauzibil de realizat dacă fie faceți economii, fie vă luați bilet cu multă vreme înainte, numai că eu sunt repetentă în arta punerii banilor deoparte și mai toate ieșirile în lume le planific... cu doar 5 minute înainte să ies pe ușă! :)

Ca să vă faceți o idee, dacă mâine v-ar trăsni prin cap să faceți o plimbare prin Parcul Central din Cluj, până acolo, doar dus, ați scoate din buzunar, în medie, 150 €, deci cam 660 de lei! Însă dacă vă puteți prevedea viitorul și știți că fix peste un an, cam pe vremea asta, vi se va face dor să auziți nițel de grai ardelenesc, un zbor dus-întors v-ar costa 78 €, deci mai puțin de 350 ron, care fie vorba între noi este un preț mai mult decât decent pentru o călătorie pe această distanță, care în loc de 6 ore (în cel mai optimist caz) ar dura doar una, iar peisajele din România văzute de la mii de metri altitudine sunt cu atât mai fascinante decât cele admirate de la sol! Și în banii ăștia, aveți incluse băuturi la discrețe și o mică gustare :)

Dar să revenim la motivul principal pentru care aș recomanda, dacă vă este cu putință, să faceți drumul de la Aeroportul Internațional Henri Coandă la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, și anume: panoramele ale naibii de frumoase!

transilvania din avion tarom

Puteți să înjurați România cât vreți, să nu vă placă defel, dar după ce o vedeți de sus, fără să vă tocați nervii în trafic, fără să-i dibuiți gunoaiele, unde munții par atââât de accesibili, orașele foarte organizate și lumea, per total, fără cusur, vă promit că o să începeți să prindeți ceva drag de țara asta, oricât de împotriva ei ați fi în general! La dus, am trecut peste Bucegi și mă gândeam, cu nedumerire, la tot efortul pe care l-am depus de-a lungul timpului în a-i străbate, când acum păreau niște oarecare dealuri, fără pic de dificultate în a-i cuceri vârfurile. La întoarcere, am trecut peste Făgăraș, care erau învăluiți într-o mare de nori, ce camufla la perfecție toate văile alea extrem de ascuțite, care pe cât de pitorești sunt într-ale peisajului, pe atât de infernal este să le tot urci/cobori. Am văzut de la înălțime Câmpulung Muscel, Târgoviștele, Ploieștiul și ale orășele pe care nu le-am dibuit cu exactitate, am zărit baraje cu lacurile stând cuminți în spatele lor, am admirat câmpiile infinite, Muntenia și Transilvania, ca două surori despărțite doar de niște munți, așa cum spuneam, care chiar par că pot fi mutați din loc :) 

Și deasupra tuturor acestor priveliști care vă taie respirația (nu la gândul că vă puteți prăbuși, Doamne ferește!), planează marea uimire: dacă ați fost des cu mașina sau trenul de la București la Cluj, vă este aproape imposibil să realizați că ați ajuns la destinație ATÂT de repede! Efectiv, nu-mi venea să cred, după ce tot drumul părea că circul cu "încetinitorul", că am străbătut aproape toată țara în doar 1 oră! Ca idee, de la București la Ploiești am ajuns în 25 de minute, de la Ploiești am ajuns peste munți în 12 minute, iar Cheile Turzii mi se arătau în toată splendoarea la 53 de minute de la decolare. 

Wow! Fiindcă am tot lăudat rapiditatea acestei călătorii, nu mai are sens să vă mai țin în suspans, așa că iată cum arată România din avion:

campulung muscel vedere avion tarom panouri solare vedere avion tarom holcim campulung vedere avion tarom muntenia vedere avion tarom muntenia vedere avion tarom salina slanic prahova octombrie 2015
muntenia vedere avion tarom muntenia vedere avion tarom muntenia vedere avion tarom targoviste vedere avion tarom targoviste vedere avion tarom transilvania din avion tarom
transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom
transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom transilvania din avion tarom

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!