Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 29 septembrie 2015

Cine doreste o plimbare SF prin Bucuresti?

Printre atâtea atracții care se înghesuie în capitala noastră mare, cred că parcurile ar trebui să fie vizitate cu prioritate. Sunt destule (deși nu pare la prima vedere sau în statistici), per total arată bine, fiecare pare să aibă un specific al său și propriul public și, ceea ce cred că le scoate în evidență față de altele, este existența unei bălți/fântâni/izvor/lac, practic niciunuia nelipsindu-i componenta acvatică. 

Cel mai "nou" parc din București ar putea redirecționa o parte dintre turiști către un cartier care nu este obișnuitul traseelor turistice clasice, dar care ar putea oferi o experiență de-a dreptul sțiințifico-fantastică acelor călători care cutează să ajungă în Drumul Taberei, faimos pe plan național nu pentru parcul în care s-au investit 75 milioane €, ci pentru veșnicul defect al lipsei infrastructurii subterane. Aici, metroul este cel mai dorit beneficiu, nu plimbările prin natură și, totuși, fiindcă prea mult timp s-a ținut lăcatul peste acest parc, cam singura oază de verdeață din zonă încă de pe vremea comuniștilor, s-au făcut și proteste în cinstea lui! Atâtea lupte s-au dat pentru redeschiderea sa, atâția bani s-au alocat, încât ar fi chiar păcat să nu profiți și tu de acest univers SF cuprins în 30 ha. 

parc moghioros drumul taberei

Deschis pe vremea lui Ceaușescu, de când e cunoscut pe plan local ca Parcul Moghioroș (după numele unui politician al acelor vremuri), Parcul Drumul Taberei este astăzi un loc atractiv, care-ți oferă o altă perspectivă asupra orașului. Per total, senzația pe care o poți avea e că umbli printr-un univers paralel, artificial, cu priveliști spectaculoase deopotrivă. Doar oamenii pe care-i întâlnești într-o plimbare sunt singurele elemente ce par vii, din această lume! Restul e din altă lume, claaar, și pentru această experiență consider că merită cel puțin o vizită, doar și din curiozitate!

Cunoscându-l și înainte de renovarea din 2015, mă bucur că a fost revitalizat, dar îmi pare rău că s-a pierdut pe drum (a se citi s-a demolat) o terasă umbroasă în trepte, de care mă leagă câteva amintiri. Dacă te-am făcut măcar un pic curios, te invit chiar acum alături de mine la o plimbare. Să pornim!

parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei
parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei parc moghioros drumul taberei

Cum ajungi?

Culmea, cel mai ușor ajungi aici, dacă nu ești de-al locului, fix cu... metroul :) De la stația Lujerului (ieșirea din dreptul hypermarket-ului Cora), te urci în alt metrou (suprateran, de data asta, "metroul ușor" - tramvaiul 41) și o iei în direcția Ghencea, coborând la a doua stație (prima după mall-ul Plaza România). Stația se numește chiar Drumul Taberei. Parcul e chiar peste drum de stație.

Plimbare de vis îți doresc!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!