Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 14 iunie 2015

Dinozaurii s-au trezit la viata in Rasnov!

dinozaur dino parc rasnovCine ar fi crezut că niște specii dispărute de pe fața pământului acum 65 de milioane de ani vor repopula o pădure din județul Brașov? Ei bine, minunea s-a produs, iar din 12 iunie 2015, orice neînfricat poate veni la margine de Râșnov să-i cunoască pe Triceratops, Ankylosaurus, Panoplosaurus, Deinosuchus și alți giganți fioroși sau pitici de temut, care făceau legea pe Terra când omul nu era nici la stadiu de "proiect". Nu vă faceți griji, planeta este acum în siguranță, nici ei nu vor dispărea, din nou, și nici noi nu vom avea alte probleme cu ei în afară de cum să-i încadrăm mai bine ca să intre, totuși, în cadru. Curioși? Haideți la Dino Parc Râșnov!

Pentru 28 lei per adult și 22 lei de copil, puteți explora cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei. Chiar dacă este cel mai mare, nu vă temeți că o să trebuiască să fugiți din calea dinozaurilor la nesfârșit; în cazul în care, cumva, o să vă speriați de colții ascuțiți sau privirile agere, să știți că parcul are doar 1,4 ha, suprafață ideală pentru "evadare" și pentru plimbări neobositoare și interesanto-educative.

Fiecare locatar se prezintă cu numele greu de pronunțat și câteva date numa' bune de "digerat" (de la perioada și regiunea în care a trăit, la greutate, lungime și diverse informații cunoscute până la această dată, prezentate atât în română, cât și în germană și engleză). Toți stau nemișcați, în poziția în care le sunt cel mai bine puse în valoare calitățile, astfel că o vizită aici garantează poze de senzație!

Din păcate, dacă nu mai sunteți la o vârstă inocentă, o ieșire special pentru dinozauri s-ar putea să nu vă mulțumească pe deplin, însă combinată cu o vizită la cetatea Râșnov sau o pătrundere în subteran la Peștera Valea Cetății (toate cele trei obiective fiind foarte aproape unul de celălalt), vă puteți asigura, fără îndoială, o zi de pomină. Faceți însă ca acea zi să fie una din timpul săptămânii, pentru că altfel veți descoperi că nu sunteți deloc singurii care au descoperit câte locuri faine de vizitat sunt pe această rază restrânsă și... loc nu prea e pentru toți, în week-end! :)

dinozaur dino parc rasnov dinozaur dino parc rasnov dinozaur dino parc rasnov
dinozaur dino parc rasnov dinozaur dino parc rasnov dinozaur dino parc rasnov
dinozauri dino parc rasnov dinozauri dino parc rasnov vulcan dino parc rasnov
dinozaur dino parc rasnov
foodcourt dino parc rasnov

Cum ajungi?

Accesul în Dino Parc se face de pe drumeagul care urcă la Cetatea Râșnov, la circa 5 minute distanță de parcarea de la DN 1E, șoseaua care leagă Râșnov de Poiana Brașov. Dacă veniți dinspre Râșnov, ghidați-vă pentru moment după indicatoarele spre cetate, Poiana Brașov sau Peștera Valea Cetății și opriți-vă la parcarea de la stadionul Bucegi/cea amenajată sub cetate, de unde pleacă și titicarul care vă poate duce, pentru 4 lei dus-întors, la cetate și înapoi.   

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!