Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 20 mai 2015

Plimbare prin cea mai mare gradina botanica din Romania


Vrei să te plimbi și tu prin frumoasa grădină botanică ieșeană? 
Apelează la agenția Classy Romania și rezervă-ți șederea chiar în centrul orașului, la Hotel Unirea

Iașiul are multe obiective turistice pentru care merită să bați drumul până-n capitala Moldovei, măcar o dată în viață. De parcă nu-i erau suficienți Plopii fără soț ai lui Eminescu sau Teiul prea faimos, Bojdeuca lui Creangă, Mitropolia atât de căutată la mijloc de octombrie sau incredibilul Palat al Culturii, Iașiul mai plusează cu grădina botanică, care șade lejer în preferințele oricui într-un top 3 de astfel de grădini din România, alături de cea din Jibou și Cluj-Napoca.

alee gradina botanica iasi

Poate nu amenajarea destul de simplistă sau frumusețea subiectivă o fac atât de atractivă, cât mai ales trăsăturile de necontestat: 

- este cea mai mare grădină botanică din România (100 ha față de 14 ha - Cluj, 17 ha - București sau 24 ha - Jibou)
- este prima grădină botanică din țară, deschisă în 1856, deci acum mai bine de un secol și jumătate
- adăpostește peste 600 de soiuri de trandafiri (pe care în două vizite n-am reușit să-i prind înfloriți, încercați voi în luna iunie)
- are secție specială pentru nevăzători

Sună deja bine? :)
Apăi să vezi cum arată (îți ofer câteva mostre mai jos), că ai și purces la drum, la doar 10 minute distanță de Copoul cel vestit! Taxa de vizitare este de numai 5 lei, iar fotografiatul este permis și gratuit. 

alee gradina botanica iasi banci gradina botanica iasi banci gradina botanica iasi cactus gradina botanica iasi iaz gradina botanica iasi iaz gradina botanica iasi
lalele gradina botanica iasi mac gradina botanica iasi veverita gradina botanica iasi alee gradina botanica iasi

flori roz gradina botanica iasi


Curios s-o vezi cât de interesant se prezintă și iarna? Hop aici!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!