Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 21 mai 2015

De ce tinem lacatele pe cazinouri, cand ele ar aduce acel suflu de care are nevoie turismul nostru?

Nu cred să existe vreun navigator la bord care să nu-și dorească să ajungă la Monte Carlo ori Las Vegas, ori dacă a ajuns deja să nu-și dorească să revină. Ambele destinații sunt ultra cunoscute la nivel mondial și atrag turiștii mai puternic ca un magnet, prin satisfacerea unei simple nevoi. Nu beneficiază de obiective turistice clasice, istoria nu e băgată în seamă, și totuși nu vor duce, poate niciodată, lipsă de turiști. Cum au reușit? Punând accentul pe distracția asigurată de două componente „magice”: banii și norocul, la care oricine mult tânjește și ușor le risipește. 

Este o rețetă cu succes garantat, foarte ofertantă pentru orice investitor și un cert colac de salvare pentru locurile unde turism se face și nu prea. Cum ar fi România. Unde s-au pierdut anii când împărații Austriei petreceau în cazinourile din stațiunea pe care o considerau cea mai frumoasă din Europa (Băile Herculane) și de ce n-ar reveni vremurile când Cazinoul din Constanța anima tot litoralul românesc?

cazino constanta


Mai toate stațiunile balneare din țara noastră au fost la vremea lor destinații exclusiviste, la care doar cei mai bogați aveau acces, iar cazinoul, clădirea-centrală de obicei cea mai frumoasă, era cea care oferea cele mai atractive distracții. Între timp, aerul boem și stilat al stațiunilor a dispărut odată cu ruinarea cazinourilor. Băile Herculane, Sărata Monteoru, Buziaș fiind doar câteva exemple. Constanța este un caz aparte, cazinoul fiind și astăzi simbolul orașului, deși demult nu mai răzbat din dânsul clinchetul veseliei și uralele de bucurie. Culmea, la câțiva km distanță, România a intuit că turismul nu se face doar prin ghidaje pline de informații și peisaje ispititoare, ci și prin asigurarea distracției și voii bune. Mamaia e micul nostru Monaco, dar pentru a deveni mai mare sau pentru a putea să se bată de la egal la egal cu destinația de la Mediterana, n-ar fi nevoie de investiții exorbitante, schimbarea peisajului sau alte soluții imposibil de imaginat – ar fi suficient să se redeschidă cazinoul din centrul stațiunii. 

Dacă odată erau un simbol al luxului și doar elita se bucura de serviciile sale, cazinourile sunt astăzi o modalitate perfectă de destindere pentru oricine are acces la internet, iar numărul sălilor de jocuri de noroc din fiecare oraș sau cele din cadrul câtorva hoteluri mari dovedesc că pofta de adrenalină se poate satisface și fără practicarea unui sport extrem. Pe Casino.com Romania indiferent de banii din portofel, mii de oameni își încearcă norocul pornind de la un bonus de bun venit de 3.200 € și câștigă un venit suplimentar, prieteni noi și clipe de pură bucurie și deconcentrare de la grijile cotidiene. Sunt oameni normali, cu pasiuni normale, care pleacă și ei în vacanță și speră să ia cu ei și hobby-ul favorit. 

Însă așa cum știm cu toții, nicio experiență online, oricât de faină și bine implementată ar fi, nu va putea oferi senzații la fel de puternice precum cele trăite în realitate, într-un cazino, în pumnii strânși ale privitorilor din jurul mesei, sunetul aplauzelor vii, a zarurilor rostogolindu-se, a cărților foșnind ori studierea privilor adversarilor, la fel de captivați de joc și încrezători într-o iminentă victorie.

Deci, dacă vrem mai mulți turiști în țara noastră, de ce să nu le oferim exact ce-și doresc? Cine ar veni în România ca să-și refuze o mare plăcere, fiindcă nu are unde s-o savureze? Data viitoare când o să mai deplângem soarta turismului românesc, propun să ne gândim și la soluții, una dintre ele fiind, după părerea mea, revitalizarea fostelor cazinouri din zonele cu potențial turistic. Se aude până la Ministerul Turismului? :)

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!