Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 15 mai 2015

Biserica mea preferata din Banat si de ce nu mai ai nicio scuza sa nu vezi si tu aceasta minunatie

Nu-i așa că atunci când te gândești la Timișoara, vezi acea măreață biserică, simbolul orașului, Catedrala Mitropolitană? Pentru mine, însă, capitala Banatului iese în evidență cu un alt lăcaș de cult, cel mai mare din oraș al romano-catolicilor, o încântătoare clădire, sobră și elegantă, impunătoare și desăvârșită. E de-ajuns să stai puțin în jurul său și vei simți acea adiere de Occident, pe care, zic bănățenii, n-o poți întâlni în altă parte de Românie.

Mergi degrabă și privește Biserica Millennium, la doi pași de alt loc fermecător - Piața Traian.
Permite-ți să fii uimit, să nu îți vină să crezi că avem o astfel de clădire în țara noastră și să apreciezi cum alții își pot cinsti evenimentele din istorie - biserica a fost construită pentru a celebra un mileniu de la stabilirea ungurilor în Câmpia Panoniei.

Bine-bine, mi-ai putea spune, îți înțeleg entuziasmul, dar nu pot pleca spre Timișoara chiar acum. Eu doar te-aș întreba... de ce nu?

biserica millenium timisoara

De când depăn la bord, sper eu, cele mai frumoase povești despre România, mi-ai spus de atâtea ori că vei merge și tu pe urmele mele, însă... mai la vară, în concediu sau oricând altcândva, dar nu în curând. Cum cred cu tărie că nu există loc din țara noastră în care să nu merite să mergi, insist și de această dată să nu mai șovăi și, dacă n-ai fost până acum în Timișoara sau îți e dor de nu mai poți, să-ți faci repede bagajul și să pleci. Chiar dacă atunci când parcurgi aceste rânduri e frig de crapă pietrele sau chiar dacă-ți flutură vântul prin buzunare, NU ai nicio scuză să mai stai acasă!

În primul caz, e doar lene; chiar și iarna ți-aș recomanda să mergi la mare, darămite un citybreak chiar nu ai de ce să-l ratezi. De altfel, vara nu e deloc o perioadă bună să vezi Timișoara - poți prinde niște călduri pe care nu ți le poți imagina decât dacă le-ai trăit pe cele din zonă.

În al doilea caz, se poate rezolva printr-un împrumut rapid, cu un credit pe termen scurt, precum cele puse la dispoziție de ferratum.ro. În timp ce-ți faci bagajul, ai și făcut rost de banii necesari escapadei! Un vis împlinit, fără stat la cozi și învârtit dosare!

Știu că sunteți destui la bord care n-ați văzut orașele mari ale României, dar v-ați dori, și vă asigur că e păcat să nu vă faceți propria părere despre trufia bănățenilor, calmul ardelenilor, limba iute a oltenilor sau vinul dulce al moldovenilor. Este mai ieftin decât vă închipuiți să vă luați o pauză și să vă îndepliniți această dorință. Mai mult de 1290 lei, cât e împrumutul maxim accesibil prin ferratum.ro, nici că vă trebuie, iar ulterior vacanței nu rămâneți cu grija unor rate, căci vă împrumutați pentru mai puțin de 45 de zile.

Vă asigur că plecările dese și scurte sunt cheile marilor succese și conduc mereu la plăcerea de a trăi! Eu aplic această metodă de ani buni și funcționează de minune. Nu aștept un concediu de o săptămână-două pe an, la care să visez un an întreg, o vacanță pe care de altfel nu mi-aș permite-o dacă n-aș pune bani deoparte în celelalte zile, obicei cu care nu mă pot deprinde, ci în schimb profit de week-end-uri, pe care le mai extind, din când în când, indiferent de sezon, cu câte o zi-două. Astfel, de fiecare dată când plec din București mă simt ca-n concediu, îmi reîncarc constant bateriile și ajung să văd multe locuri frumoase, la care alții doar tânjesc. Și de când cu această soluție pentru nevoi financiare mici și urgente, nu trebuie să mai aștepți ziua de salariu ca să-ți faci o bucurie, ai un zvâc acolo unde trebuie ca să pornești la... druuum!

Spune-mi sincer acum, chiar vrei să mai treacă o zi și să nu fi apucat încă să vezi această minunăție arhitecturală? :) 

biserica millenium timisoara biserica millenium timisoara biserica millenium timisoara biserica millenium timisoara biserica millenium timisoara noaptea biserica millenium timisoara noaptea

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!