Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 25 martie 2015

Cine n-are bunici, sa-si cumpere... o noapte de cazare in Sighisoara

Cum poate fi mai frumos să te bucuri de parfumul acela vechi inconfundabil al Sighișoarei decât într-o casă din cetate, simțindu-te de-al locului, chiar și pentru scurt timp? Multiple sunt posibilitățile de cazare în orașul de pe malul Târnavei, în jurul cetății sau chiar în interiorul său, însă astăzi vreau să vă recomand un loc cu adevărat deosebit, de care se pot bucura 2, 4 sau chiar 6 persoane deodată, unde basmele copilăriei și căldura casei bunicilor par nemuritoare și de unde Sighișoara îți devine, garantat, și mai dragă. 

Casa Bunicii este formată dintr-un dormitor, o mică sufragerie, o bucătărie și o baie și este situată lângă Scara Școlarilor (cea care urcă spre Biserica din deal), chiar la intersecția străzilor Cositorarilor cu Școlii.

casa bunicii sighisoara

Oferă o priveliște minunată, pe partea cu strada Școlii, de la scara acoperită către Piața Cetății, și are la parter, chiar sub geamul dormitorului, un magazin de suveniruri. Intrarea se face dinspre Strada Cositorarilor și pătrunzi în universul ce nu cunoaște timp și grabă, după ce treci de două uși grele. Prima încăpere de care dai cu ochii este sufrageria, cu o canapea în stânga, o masă, televizorul și o vitrină cu cărți extrem de vechi - în dreapta. Drept în față, pe perete, e portretul bunicii, așezată într-un balansoar, cu o carte în mână și cu o pisică jucăușă la picioare. În colțul din dreapta al sufrageriei este o ușă care dă în bucătăria mobilată cu sobă, masă, cuptor cu microunde și veselă, iar în capătul bucătăriei este debaraua și baia, extrem de îngustă pentru gusturile moderne, dar acceptabilă pentru un scurt sejur. 

În stânga sufrageriei se deschide o ușă spre dormitorul cu două paturi, două fotolii și două dulapuri, o sobă, o laviță, un scrin și o măsuță mică. Pe jos sunt covoare țărănești și atmosfera e constant tradițională, vă așteptați din moment în moment să simțiți din bucătărie mireasma cozonacilor proaspăt scoși din cuptor și s-o auziți pe bunica, care vă strigă la masă. Specific caselor bătrânești și vechi de secole este și permanenta răcoare întreținută pe pereții groși, care vara este o încântare! Pe 1 martie, încă era rece în Sighișoara, dar dând drumul la sobă, punând în funcțiune un calorifer electric și cuibărindu-vă sub plăpumi, sigur vă veți acomoda rapid. 

Casa Bunicii din Sighișoara este extrem de colorată și singurul lucru care pare să lipsească este o pisică grasă, care să vi se cuibărească în brațe. Nu veți avea mult de așteptat pentru ca și această fantezie să se împlinească, căci dimineața veți găsi în fața ușii una dintre pisicile care veghează la ordinea cetății. Atenție, însă, că e bătăușă! :) 

vedere casa bunicii sighisoara dormitor casa bunicii sighisoara bucatarie casa bunicii sighisoara
sufragerie casa bunicii sighisoara vitrina casa bunicii sighisoara baie casa bunicii sighisoara intrare casa bunicii sighisoara

P.S. O noapte de cazare la Casa Bunicii costă 120 RON, tarif care include un voucher de 25% reducere valabil la Restaurantul Casa Vlad Dracul. Mai multe detalii și date de contact găsiți pe site-ul pensiunii de care aparține această căsuță. Vă urez o ședere agreabilă! :) 

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!