Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 25 februarie 2015

Cum sa evadezi la munte fara sa parasesti orasul? Brasovul stie raspunsul!

Dacă mai avea cineva vreo îndoială, după seria de povești dedicate Brașovului, că orașul nu e printre cele mai faine pe care poți să le vizitezi și care să te facă să-ți dorești să devii localnic, mai adaug acum încă un motiv de ciudă pentru străinii de aceste meleaguri, care pot doar să se bucure din când în când de ce poate să ofere Brașovul, într-o vizită turistică, față de fericiții brașoveni care oricând au poftă pot să se încarce cu energia muntelui și binefacerile istoriei, în acea combinație care place oricui. 

Azi e vorba de încă un loc pe care doar Brașovul îl poate avea, bată-l vina! Cum ți s-ar părea să pleci din orașul tău, să zicem din Piața Unirii (multe urbe au o astfel de piață cu o astfel de denumire), să o pornești pe una din străzile care pleacă de acolo, eventual la bordul unui autobuz, care să te lase direct în pădure, fără să fi părăsit măcar orașul? Dacă ți-e greu să-ți imaginezi, îți spun că e SENZAȚIONAL! De asta au parte oricând brașovenii, atunci când ajung la Pietrele lui Solomon :) 

pietrele lui solomon brasov 2015

Poate zona îți este deja cunoscută de la celebra manifestare din prima duminică după Paști, cea a Junilor brașoveni, dar spectaculoasa vale de la poalele Munților Postăvaru merită vizitată și cu alte prilejuri, fără o ocazie specială. Pentru localnici, este unul dintre locurile preferate unde încing grătarele, dar în buna tradiție transilvăneană, în spații amenajate corespunzător, cu sprijinul brandului de bere Ciucaș, al cărui fabrică se află de altfel la intrarea în Brașov dinspre București. De aici pornesc două trasee turistice, Drumul Vechi spre Poiana Brașov și banda galbenă spre cabana și Vârful Postăvaru, via Poiana Nisipului, deci nu doar amatorii de cărni fripte au motive să treacă pe aici. În plus, orice doritor de aer curat, zona fiind recunoscută pentru efectele balneo-curative, fotografii în căutarea unor peisaje încântătoare, alpiniștii dornici de încă o doză de aventură, copii cu poftă infinită de povești sau amatorii de plimbări ușoare, în natură, se pot simți excelent la Pietrele lui Solomon. 

Legenda spune că între cele două stânci maiestuoase de aici a sărit călare regele maghiar Solomon, într-o încercare disperată de a scăpa de niște urmăritori. Împreună cu bravul său cal, a reușit să supraviețuiască saltului, inamicii nefiind atât de norocoși. La fața locului este destul de dificil să înțelegi cum de a reușit regele să sară de pe o stâncă pe alta, având în vedere că distanța dintre cei doi uriași din piatră este destul de mare, însă de dragul poveștii, nu-ți mai pui întrebări și te bucuri de peisaj. Alpiniștii apreciază și ei impresionantele roci, dar entuziasmul ar trebui să fie nițel mai potolit, dovadă fiind cele câteva cruci care atestă, la baza stâncăriei, că legenda are sâmburi de adevăr și cu frumusețea încă nu e de joacă. 

Pe final de februarie, orașul este deja îmbălsămat de premoniția primăverii; dar la marginea cartierului Șchei, unde găsim Pietrele lui Solomon și unde ajunge autobuzul 50 (pe care îl poți lua de la Livada Poștei, de unde pornește și autobuzul spre Poiană), iarna este încă viguroasă, a ascuns cascada sub pojghițe fine de gheață și a acoperit potecile de puf alb, ceea ce a transformat Pietrele lui Solomon într-o destinație încă și mai atractivă. Găsiți în secțiunea "Locația", imediat sub articol, amplasamentul exact, iar pentru încă un strop de dorință de a vedea pe viu aceste locuri, vă las în compania imaginilor surprinse în ziua de sâmbătă, 21 februarie 2015.

pietrele lui solomon brasov 2015 pietrele lui solomon brasov 2015 pietrele lui solomon 2015 pietrele lui solomon 2015

panorama pietrele lui solomon

pietrele lui solomon 2015 pietrele lui solomon 2015 pietrele lui solomon 2015 pietrele lui solomon brasov 2015

pietrele lui solomon brasov 2015

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!