Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 8 ianuarie 2015

Minunea din Buzias: parcul cel fara de egal

În a treia zi din 2015 și totodată în prima lui sâmbătă, mi-a fost ciudă! Ciudă, pentru că m-am întors într-un loc minunat, de care prea puțină lume are habar și unde indiferența doare. M-am simțit extraordinar în Buziaș, ca de fiecare dată, însă la plecare, un sâmbure de amărăciune mi s-a înfipt în inimă și nu mai vrea să plece de acolo. 

colonada parc buzias

Dacă aș trăi în Timișoara sau Lugoj, deci la 30 km distanță de un loc unic pe continent, mi-ar fi fost rușine dacă n-aș fi știut de el și n-ar fi trecut multe week-end-uri din calendar fără să-i poposesc pe alei. De parcul din Buziaș vorbesc, un frumos din Banat, care ar putea atrage turiști de oriunde, dar e populat rareori, atunci când e în toi sezonul tratamentelor balneoclimaterice și nici atunci la nivelul potențialului său impresionant.

Lăsată moștenire de austrieci, grădina desăvârșită adăpostește primul ștrand cu apă minerală carbogazoasă din Europa, o colonadă din lemn unică pe continentul nostru în lungime și stil arhitectural, unde plimbările capătă o cu totul altă definiție, și favoritul meu - un restaurant amplasat într-un avion, unde o cafea cu lapte și un cappucino, alături de seducători biscuiți, costă impresionanta sumă de 6 RON! 

Aflată în premieră în vizită tocmai într-o iarnă geroasă, parcul a fost atunci pentru mine aceeași desfătare pentru toate simțurile, atrăgându-și de partea lui un soare mai călduros, o lumină mai blândă și niște grade mai pline în termometre. Dar totodată la fel de jigărit pe la colțuri, la fel de pustiu și identic de pierdut într-un tablou vârstnic pentru strălucirea-i latentă. De aici a pornit acea mâhnire, că nu pot spune tuturor românilor de acest loc, nu îi pot convinge pe toți să vadă acea Românie extraordinară, că nu pot face mai mult pentru ceea ce merită, că turismul își are fanii săi prea fideli altor zone...

colonada parc buzias iarna vila parc buzias iarna vila parc buzias iarna
parc buzias iarna izvorul tineretului parc buzias iarna colonada parc buzias iarna
foisor parc buzias iarna alee parc buzias iarna vila parc buzias iarna
alee parc buzias iarna cazino buzias avion buzias
avion buzias
banci parc buzias iarna
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!