sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Cea mai romantica destinatie din Transilvania, totodata cel mai frumos cadou pe care poti sa-l oferi cuiva drag sau, de ce nu, chiar tie

Bine ai venit în propria poveste nemuritoare!

Într-un decor de basm din Ținutul Covasnei, o căsuță preafrumoasă își așteaptă oaspeții... Sunt pregătite romantismul și confortul maxim încă din living. Povestea ta poate începe... 


living casa oaspeti mikes covasna


...la Domeniul Mikes din Zăbala, județul Covasna, singurul loc din România unde basmele devin realitate!

red room mikes covasna

miercuri, 26 noiembrie 2014

Asa e toamna la Ploiesti

Apetisantă. În culori gustoase și adiere blândă. Cu un covor miliardar în frunze și extrem de fotogenică. Așa e toamna (și) în Ploiești, îndeajuns de ofertantă pentru a te scoate din casă în răcoarea de noiembrie, capabilă să-ți asigure o plimbare agreabilă de duminică și într-atât de ispititoare încât să te cheme de la 60 km distanță, din București.


banca parc constantin stere ploiesti

duminică, 23 noiembrie 2014

Noiembrie rasfata Sighisoara

Penultima lună din an se dovedește destul de generoasă cu perla județului Mureș. Vedetă a turismului autohton, Sighișoara profită de fiecare zi pentru a se pune în valoare și a fermeca. Când alte atracții se dau bătute atunci când vara își ia vacanță și, prin urmare, își închid obloanele, hibernând până la revenirea turiștilor, singura cetate încă locuită din România încheie parteneriate cu frigul, ceața și zilele prea scurte, ieșind, bineînțeles, cea mai câștigată. 

Se eliberează de puhoiul de turiști, întreținându-și vii arterele de piatră cu câțiva aleși pe sprânceană, dintre cei destul de puternici pentru a face față răcorii nesuferite și cei nederanjați de atmosfera împietrită, cu mai toate magazinele ferecate și restaurantele adormite. 

Ca act adițional la contractul semnat cu noiembrie, Sighișoara a trecut serile de week-end.

turnul cu ceas sighisoara seara

duminică, 16 noiembrie 2014

Nu ratati o vizita in cel mai modern muzeu din Romania!

Nu credeam că o să-mi placă prea mult la Muzeul Antipa, în afară de mamutul gigant pe care mi-l aminteam de la prima și singura vizită, cu ocazia unui 1 Iunie uitat undeva în copilărie. Perspectiva unor animale împăiate nu m-a încântat niciodată, taxa de vizitare de 20 lei/adult adăugată unei taxe foto de 10 lei mă ținuse deoparte până acum, dar curiozitatea de a revedea un muzeu renăscut, la adresa căruia nu mai contenesc laudele, devenea prea puternică pentru a mai fi ignorată. Iată-mă, așadar, acum, după vizita dintr-o duminică de toamnă și tot ce pot să spun rapid este că mi-a plăcut extraordinar de mult!


Într-atât de mult încât aș fi în stare să iau la bătaie pe oricine ar (mai) spune că ce avem noi în țară nu se numesc muzee. Și chiar aș obliga străinii, imediat cum aterizează la aeroport, să-și lase rapid bagajele la un hotel din apropiere (apropo, și aici stăm bine, dacă aveți nevoie de cazare în zonă, aveți detalii aici), apoi să dea fuguța direct la Antipa. Nu există loc mai bun unde să-ți formezi o părere pozitivă despre România!


muzeul antipa bucuresti

marți, 11 noiembrie 2014

Cel mai nou obiectiv din Bucegi - Turbaria Laptici

turbaria laptici bucegiÎntr-o dimineață răcoroasă de toamnă, când gradele se chinuie să se dezmorțească și soarele pare că nu are chef să se trezească, un loc bine ascuns până de curând de ochii lumii se pregătește de încă o zi obișnuită de munte. La aproape 1500 m altitudine, în masivul Bucegi, o mlaștină mai deosebită așteaptă turiști dornici de lecții de botanică și aer proaspăt, revigorant. 

Turbăria Lăptici este cel mai nou obiectiv turistic din cel mai cunoscut și vizitat masiv montan din România, care până în 2014 era o anonimă pentru publicul larg și un secret bine păstrat de botaniști. Grație includerii sale în lista "Sit Natura 2000" și a unui exces din partea autorităților locale de a populariza și mai mult zona, mlaștina cu plante rare, un tinov pentru cunoscători, a devenit o atracție de neratat în Bucegi. 

Este accesibilă oricui, indiferent de vârstă, pe un traseu amenajat cu bârne din lemn ce poartă curiosul, cale de circa 15 minute, printre brazi, deasupra unui covor de turbă și mușchi, cu o grosime de până la 1 m, alături de plante rare, de interes național, unele fiind chiar carnivore.


miercuri, 5 noiembrie 2014

Caru' cu bere, cel mai vestit restaurant al Bucurestiului

Ușa rotativă din lemn se mișcă în neștire, aducând în Strada Stravropoleos crâmpeie de conversații, miresme felurite, muzici de vioară și scânteieri de lumină caldă. Atinge ușa, oprește-o din mersul său necontenit și pășește înăuntru... O domnișoară cu zâmbet larg te va însoți spre o masă potrivită. Vei avea alături istoria și bunul gust. Dar și vacarmul plăcut al comesenilor: străini mulțumiți de România, de la cazarea excepțională (informatii aici) la gustoasele merinde tradiționale, sau români simpli, de vârste înaintate sau mai copii, fără fițe, bucuroși să ia masa într-un restaurant faimos, pentru a cărei ieșire în oraș, unii au pus de ceva vreme bani deoparte.

Acompaniat, zilnic, de triluri de vioară, servirea mesei la Caru' cu Bere este pentru orice client o experiență memorabilă. Așa va fi și pentru tine, cu siguranță, cel puțin întâia oară. 

caru cu bere etaj bucuresti

marți, 4 noiembrie 2014

Un week-end altfel pe Valea Prahovei - Palatele stiute si nestiute

Doamna Anita Sterea, excepțional istoric de la Fundația Calea Victoriei, tocmai s-a urcat la bord, prilej cu care are amabilitatea de a ne face poftă de o destinație arhi-cunoscută, privită dintr-o cu totul altă perspectivă. Să o ascultăm:


Cozile interminabile din week-end în și dinspre Valea Prahovei îmi confirmă că aceasta este încă destinația frecventată de bucureșteni. Traseele montane sau plimbările în curtea Peleșului ocupă încă un loc de top în preferințele românilor pentru un sfărșit de săptămână relaxant. Vă propun să descoperim și o altfel de Valea Prahovei, o Valea Prahovei a palatelor mai puțin cunoscute, însă palate cu povești interesante și deschise publicului larg.


luni, 3 noiembrie 2014

Meziad: o pestera mareata

După o vizită în Țara Beiușului, la Peștera Meziad, veți înțelege, cu adevărat, ce înseamnă măreția. De la portalul de intrare cu o deschidere de 16 m la o sală a cărei dimensiuni copleșește negreșit pe oricine, fiecare se simte un om mic într-o lume mare. 6 km tot ar fi de vizitat, pe săturate, dar turistul beneficiază numai de 1,5 km, suficienți cât să nu mai aibă contact cu exteriorul preț de 45 de minute.

pestera meziad septembrie 2014


sâmbătă, 1 noiembrie 2014

De ce sunt Vulcanii Noroiosi o destinatie de care nu te poti satura niciodata

România noastră, cu toate defectele de necontestat, este o țară a naibii de frumoasă. Nu poți să-ți dai seama de această calitate mai bine ca în locurile pe care le cunoști prea bine, dar de care îți este imposibil să te saturi. Vulcanii Noroioși se potrivesc perfect acestei descrieri: mereu la modă, mereu iubiți, de care mereu îți e dor odată ce i-ai văzut.