Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 21 decembrie 2014

Niciun turist nu-si doreste ca tocmai in vacanta sa ajunga intr-o farmacie. In Brasov este exceptia :)

Din drag pentru voi, navigatorii de la bord, nu v-aș dori niciodată să vizitați, de nevoie, o farmacie. Dar din aceeași simpatie, vă rog să nu ratați o farmacie din Brașov, pentru că este una mai specială. Nu comercializează licori magice, care promit tinerețea fără bătrânețe sau alte minuni la care toți tânjim, dar este o farmacie-cafenea și poate tocmai atmosfera pe care o conferă celor care îi trec pragul este elixirul de care toți avem nevoie pentru a o lua de capăt, mai proaspeți, mai fericiți.

dr jekelius brasov

Dr. Jekelius pharmacy-caffe este foarte ușor de găsit, dar din momentul în care i-ai devenit client, îți va fi foarte greu s-o părăsești. De pe artera principală a Brașovului, Republicii, se desprinde strada Michael Weiss. La numărul 13 se deschide prăvălia atipică: canapele de piele și măsuțe din lemn vechi pe care șed lămpi cu abajur sunt înconjurate de zeci de fotografii alb-negru și recuzită retro, dar și de mobilier din 1905, cu sertare, sticluțe, flacoane și tot ce mai era necesar într-o farmacie de altădată. Atmosfera deja creată este acompaniată de muzică jazz și o chelneriță simpatică, în halat de farmacistă. 

În funcție de ce-ți poftesc papilele gustative, poți fi servit în eprubete și pahare Berzelius. Deci, dacă nu ai amintiri prea plăcute de la orele de chimie din școală, cere dinainte pahare normale :) Prețurile din "meniul consumatorului" sunt tipice pentru un astfel de local: ceaiuri perfecte pentru diverse afecțiuni obișnuite la 8 lei, frappe la 13 ron, Apple Pie non-alcoolic cocktail - 12 lei, Ciuc la 0,5 L - 7 ron. 

dr jekelius brasov dr jekelius brasov dr jekelius brasov
dr jekelius brasov dr jekelius brasov dr jekelius brasov

Sunt sigură că orice grijă ați avea, aici scăpați de ea cu un tratament tare plăcut. Dacă nu v-am convins încă să vă lăsați tratați și să intrați cu un zâmbet larg într-o farmacie, plusez cu declarația Alexandrei Chirilă, o navigatoare la bord, pentru care acest loc îi este preferatul din Brașov!

P.S. Numele cafenelei vine de la doctorul care a înființat prima farmacie din Brașov. Clădirea în care aceasta a funcționat poate fi văzută la intersecția străzii Michael Weiss cu Republicii și este semnalată printr-o plăcuță informativă.

intrare dr jekelius brasov

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!