Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 29 decembrie 2014

A doua zi de Craciun, in Sibiu: aceeasi magie si o galeata de ninsoare

Sibiul ăsta e ceva de nedescris... Nu cred că a fost vreodată cineva în vizită și să nu-i placă. Noi ne-am văzut de foarte multe dăți și, culmea, încă nu m-am săturat să-l revăd. Nu știu câte orașe din România se pot lăuda ca în a doua zi de Crăciun, pe la orele 22, să aibă străzile vuind de oameni. Poate am reuși să mai dăm un exemplu, două. Dar dacă adaugi vremea din 26 decembrie 2014, cu o ninsoare extrem de brutală, și același vacarm pe ulițele bătrâne, zău că nu știu alt oraș decât Sibiul capabil de o asemenea performanță!

sibiu lumini strada nicolae balcescu

Să fie "de vină" cel mai frumos târg de Crăciun din țară? Sau strada Nicolae Bălcescu, luminată feeric, în al doilea an consecutiv? Sau pur și simplu orașul are farmecul său aparte, parfumul incontestabil al locuințelor "cu ochi", îndeajuns de puternic încât ninsoarea, oricât ar fi de puternică, și frigul oricât ar fi de pătrunzător, să te țintuiască afară, pe străzi? 

Nu știu răspunsul. Dar știu că era 26 decembrie 2014, mă plimbam deja o oră prin ger, și eram incapabilă să-mi bag mâinile în buzunare, deși erau cadaveric amorțite. Nu puteam face un pas mai departe fără să mai trag o poză, arborii păreau din ce în ce mai frumoși, luminile sclipeau parcă și mai tare și chiar dacă gheretele Târgului de Crăciun se închideau una câte una, Sibiul era atââât de viu. 

E mereu o încântare să vizitezi Sibiul. Sper că deja ați experimentat o plimbare prin fosta capitală culturală europeană. Dar e încă și mai îmbietor când Sărbătorile îl animă. Mai aveți timp să vă bucurați de Sibiul în sărbătoare. Apoi mergeți și în Brașov, la cel mai fain brad de Crăciun. Și apoi să nu-mi spuneți că nu sunteți fericiți :)

targul de craciun sibiu 2014 targul de craciun sibiu 2014 sibiu lumini nicolae balcescu
parcul astra iarna sibiu biserica evanghelica pasajul scarilor iarna sibiu podul minciunilor iarna sibiu

piata mica iarna sibiu

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!