Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 noiembrie 2014

Noiembrie rasfata Sighisoara

Penultima lună din an se dovedește destul de generoasă cu perla județului Mureș. Vedetă a turismului autohton, Sighișoara profită de fiecare zi pentru a se pune în valoare și a fermeca. Când alte atracții se dau bătute atunci când vara își ia vacanță și, prin urmare, își închid obloanele, hibernând până la revenirea turiștilor, singura cetate încă locuită din România încheie parteneriate cu frigul, ceața și zilele prea scurte, ieșind, bineînțeles, cea mai câștigată. 

Se eliberează de puhoiul de turiști, întreținându-și vii arterele de piatră cu câțiva aleși pe sprânceană, dintre cei destul de puternici pentru a face față răcorii nesuferite și cei nederanjați de atmosfera împietrită, cu mai toate magazinele ferecate și restaurantele adormite. 

Ca act adițional la contractul semnat cu noiembrie, Sighișoara a trecut serile de week-end.

turnul cu ceas sighisoara seara

Atunci se lăfăie în scânteieri aurii și, în colaborare cu timpul, amăgește, dând impresia că viața s-a oprit în cetate, într-o vreme definită numai prin splendoare, nicidecum de ore și minute. 

Deși "pe hârtie" pare perfectă, Sighișoara are, totuși, un defect: își trădează neputința de a efectua o vrajă reală, când ceasurile bătrâne nu se pot abține să nu marcheze galopul enervant de imperturbabil al perechilor de secunde. Ding-dong! Și auzi cum Sighișoara șoptește un vinovat "Oops!".

Nici într-unul dintre cele mai romantice locuri de pe Pământ, timpul nu are răbdare, iar Sighișoara, în ciuda alianțelor sale cu anotimpurile, se recunoaște neputincioasă. Eu o privesc, însă, în noiembrie sau oricând, ca pe o veche prietenă...

intrare casa sighisoara terasa sighisoara scara scolarilor sighisoara scara acoperita sighisoara turnul macelarilor sighisoara
panorama primaria sighisoara biserica dominicana sighisoara panorama bella vista sighisoara

panorama piata cetatii sighisoara


turnul cu ceas casa cu cerb sighisoara

~ 

Maestrul responsabil pentru fotografii: Sony A5100
Se pare că Sighișoara s-a pus bine și cu această cameră foto, prea i-a fost fotomodel excelent :D 

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!