Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

De ce sunt Vulcanii Noroiosi o destinatie de care nu te poti satura niciodata

România noastră, cu toate defectele de necontestat, este o țară a naibii de frumoasă. Nu poți să-ți dai seama de această calitate mai bine ca în locurile pe care le cunoști prea bine, dar de care îți este imposibil să te saturi. Vulcanii Noroioși se potrivesc perfect acestei descrieri: mereu la modă, mereu iubiți, de care mereu îți e dor odată ce i-ai văzut.Merită să ne tot reamintim de zona selenară din Buzău, cel puțin din motivele următoare:

1. În prea puține locuri de pe Terra se mai întâlnește asemenea fenomen. În Europa, cei de la noi sunt singurii la care se poate avea un acces atât de facil. Unici pe continent! Bravo lor!

2. Sunt un magnet pentru turiști, într-atât de puternic încât nu mai contează infrastructura rutieră, ospitalitatea defectuoasă ori nesimțirea unora, e pur și simplu un loc unde te simți bine și nu poți să regreți experiența. La întoarcere, după ce termini de înjurat o groapă sau un chelner delăsător, știi sigur că a meritat, totuși, călătoria.

3. Indiferent de vârstă, aici te simți ca un copil. Și nu te privește nimeni ciudat dacă te bucuri ca un prunc, chiui, sari în sus și te joci cu noroi! Primești veselie și energie instant.

4. Este un loc unde ar trebui să vină fiecare român, ca să conștientizeze două lucruri:

  • că România e, pe undeva, chiar nepământeană (poate se justifică multe, astfel :D)
  • că avem o țară superbă, care până și într-un loc sterp este foarte bogată (cel puțin vizual :P) 
O vizită aici ne schimbă perspectiva asupra țării pe care mai mereu o hulim.

5. Cu Vulcanii Noroioși ne putem mândri și putem aduce aici, fără nicio grijă, orice străin. E de-ajuns să-i urmărești chipul entuziasmat și vei fi un pic mai mulțumit că ești român :P

6. Deși județul Buzău are multe locuri inedite, în afară de Vulcanii Noroioși, restul sunt practic necunoscute publicului larg. Pentru economia locală, această zonă căzută de pe Lună este aur curat. Nici nu vreau să mă gândesc cât de greu ar supraviețui județul, și așa nu foarte bogat, în lipsa acestor minunății! Deci, mergeți la vulcani, consumați, lăsați bani în Buzău. Doar așa se pot face mult mai multe pentru o vizită ulterioară și mai plăcută, iar pentru buzoieni, credeți-mă, înseamnă mult. Ca analogie, gândiți-vă doar cum ar fi județul Prahova fără Valea Prahovei? Exact!
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!