Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 5 noiembrie 2014

Caru' cu bere, cel mai vestit restaurant al Bucurestiului

Ușa rotativă din lemn se mișcă în neștire, aducând în Strada Stravropoleos crâmpeie de conversații, miresme felurite, muzici de vioară și scânteieri de lumină caldă. Atinge ușa, oprește-o din mersul său necontenit și pășește înăuntru... O domnișoară cu zâmbet larg te va însoți spre o masă potrivită. Vei avea alături istoria și bunul gust. Dar și vacarmul plăcut al comesenilor: străini mulțumiți de România, de la cazarea excepțională (informatii aici) la gustoasele merinde tradiționale, sau români simpli, de vârste înaintate sau mai copii, fără fițe, bucuroși să ia masa într-un restaurant faimos, pentru a cărei ieșire în oraș, unii au pus de ceva vreme bani deoparte.

Acompaniat, zilnic, de triluri de vioară, servirea mesei la Caru' cu Bere este pentru orice client o experiență memorabilă. Așa va fi și pentru tine, cu siguranță, cel puțin întâia oară. 

caru cu bere etaj bucuresti

Vino, mai degrabă, în timpul săptămânii, până la lăsarea serii, pentru a te bucura, un pic mai în tihnă, de atmosfera specifică. În week-end, indiferent de cât de matinal este ceasul, găsirea unei mese libere (fără rezervare prealabilă) va fi un pic dificilă, iar agitația va fi poate, uneori, deranjantă. Mâncarea poate nu va fi superlativul pe care-l vei încerca vreodată, dar nici nu va mai conta. Prețurile, pe alocuri exagerate, caracteristice Centrului Vechi al Bucureștiului, sunt justificate prin servirea ireproșabilă (de la ospătari amabili la rapiditatea cu care îți este adusă comanda), prin ambianța desăvârșită și prin renumele de necontestat. 

Arhitectul Zigfrid Kofczinsky, care și-a pus amprenta și asupra Peleșului, s-a îndeletnicit cu aranjarea acestui loc de poveste. Sigur te simți altfel, poate mai important, intuind că în astfel de decor erau serviți regii! Mai adaug câteva informații pe care probabil nu le știai despre cel mai cunoscut restaurant din Capitală și mă retrag pentru a te lăsa să guști din acel București de care ne va fi mereu poftă.


halloween caru cu bere caru cu bere bucuresti caru cu bere bucuresti caru cu bere bucuresti

Sus: tort cu mere (10 lei), jos - stânga: ciorbă de perișoare (11 lei), iahnie de fasole cu cârnați bine afumați (24 lei); limonadă la 1 L (20 lei), Grolsch halbă (11 lei)
tort mere ciorba perisoare iahnie de fasole caru cu bere


Așadar, știați că...

  • este cea mai veche berărie din București, deschisă din 1879?
  • a fost înființată de brașovenii Nicolae Mircea, Victor și Ignat, care se trăgeau din comuna Cața?
  • servește 2.500 clienți, zilnic?
  • 40% dintre clienți sunt străini?
  • valoarea medie a unei note de plată este 35€?
  • lunar, se vând 3.000 de ciolane și 2.000 tone de mici?
  • produce 6 milioane €/an?

caru cu bere parter bucuresti

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!