Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 13 octombrie 2014

Japonia la ea acasa. Nu in Asia, ci in Bucuresti

corabie sushi zen sushi dorobanti bucurestiUneori, doar să-ți astâmperi foamea nu e suficient. Dincolo de satisfacerea unei nevoi primare și obișnuința cu un anumit gust, poate sta o experiență memorabilă. De aceea, multe călătorii devin o lecție de viață când amintirile au un altfel de miros. Cu siguranță, după ce ajungi să guști, la propriu, dintr-o altă cultură, devii un alt om. Poate că nu te vei transforma în altcineva, dar fără îndoială vei fi altfel. 

Mulți ne dorim să avem șansa să ne înfruptăm din alte arome, total diferite de cele de la mama acasă. Mulți reușesc să-și testeze papilele gustative în fel și chip, alții se mulțumesc doar cu imaginația stârnită de un cooking show tv. Dar alții vor avea ocazia, de acum înainte, să-și îndeplinească, chiar dacă cu un surogat, apetitul de noi și ciudate delicii.

Doar cu un drum la București (hai, că asta e mai ușor de făcut!), cu cazarea asigurată într-o zonă accesibilă turiștilor (detalii pe hotel-bucuresti.com) și mintea deschisă pentru noi experiențe, vă provoc să călătoriți până în Japonia! Nu, nu e un vis imposibil. Nici nu trebuie să mergeți până în Asia, e suficient să ajungeți pe strada George Călinescu, la nr. 15, în cartierul Dorobanți.

~

Ce doamne-iartă-mă să căutați acolo, în centru de oraș balcanic, dacă vă e poftă de senzații uimitoare din Țara Soarelui Răsare? Vă așteaptă într-o casă micuță un întreg univers atipic pentru peisajul bucureștean, la restaurantul Zen Sushi. Din minuscula dar îngrijita grădină japoneză, pătrundeți în camerele care vă îmbie în culori blânde, așezați-vă la masa teppanyaki unde un bucătar extrem de abil vă gătește chiar în fața voastră, pe plita încinsă la maxim, pești în inimaginate combinații. Cu puțin noroc, prindeți și spectacolul Ceremoniei Ceaiului, oferit de școala Urasanke din România, un exemplu excelent de ce înseamnă cultura japoneză și de ce noi nu vom putea fi vreodată - un popor extrem de răbdător, disciplinat până la obsesie, cufundat în tradiții care nu vor apune niciodată, de o frumusețe aproape perfectă.  

Nu știu dacă o să vă placă sau nu la Zen Sushi. Dar îndrăzniți să ieșiți din zona de confort și să vă aruncați într-o altă lume, cu alte obiceiuri și gusturi. Poate vi se va părea prea riguroasă sau prea picantă, prea exotică ori prea exagerată, dar cert este că la întoarcerea în cotidian, veți fi un pic mai câștigați ca oameni, în contextul acelui cumul de experiențe care a format ceea ce suntem astăzi, acum. 

bucatar zen sushi dorobanti bucuresti ceremonia ceaiului zen sushi dorobanti bucuresti gradina japoneza zen sushi dorobanti bucuresti
ceremonia ceaiului zen sushi dorobanti bucuresti ceremonia ceaiului zen sushi dorobanti bucuresti bucatar zen sushi dorobanti bucuresti zen sushi dorobanti bucuresti

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!