Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 23 iulie 2014

Acel moment in care timpul s-a oprit in loc

Iaca drumul ce coboară din stațiunea nemțeană Durău spre calea cea mare care leagă Toplița de Piatra Neamț. E un drum județean bun ca stare, tare fain ca peisaje. Leneșă duminica în calendar, lină curgerea pe asfaltul șoselei. Când drumul tocmai a părăsit Ceahlăul și cotește spre Bistricioara, zarvă mare se iscă din pieptul Andei - musai trebuie să se oprească, că uimirea e prea mare. O parcare se ivește ca din pământ, fix în cel mai prielnic loc. Atunci timpul n-a mai avut valoare și a luat o pauză. 

O asemenea panoramă merită savurată chiar și de cel care nu are niciodată odihnă...

lacul izvorul muntelui vedere bistricioara

Lacul Izvorul Muntelui sau Bicaz, după cum îl știe toată lumea, este responsabil pentru această minune. Oferă o incredibilă panoramă oricui îl privește de pe DJ 155F, între localitățile Ceahlău și Bistricioara. Ca-ntr-un pat confortabil, aici și-a întins lejer meandrele, în parfum de vară. La noptieră și-a așezat satul Călugăreni, iar la căpătâi, pe post de pernă, viaductul de la Poiana Largului.

Pentru astfel de momente, îmi e ciudă că nu s-au inventat aparatele foto care să transmită și emoțiile, bătăile inimii atunci când priveam, pe viu, acest tablou pe care niciun pictor, oricât de talentat ar fi, n-ar fi în stare să-l transpună pe pânză cu acuratețe maximă. Trebuie să mergeți acolo, să vă așezați pe jos, printre ierburi și floricele și să vă lăsați pradă minutelor care vor trece, inevitabil, dar pe care le veți simți întinerindu-vă. 

Oferiți-vă degrabă un astfel de răgaz, România vă va părea, brusc, o țară în care merită să trăiești!

panorama lacul bicaz bistricioara panorama lacul bicaz bistricioara panorama lacul bicaz bistricioara
panorama lacul bicaz bistricioara
panorama lacul bicaz bistricioara
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!