Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 9 iulie 2014

Noblețea vine din Ialomița, servită exemplar la Manasia

175 ani de istorie accentuează farmecul unui colț exclusivist de România. Pe drumul vechi spre mare, în comuna Manasia, un domeniu fastuos celebrează noblețea, arta, luxul și bunul gust într-un fel prin care România pare prea umilă ca să-l aprecieze.

De cum intri pe poarta domeniului, simți cum timpul se dilată și fiecare secundă petrecută în acest decor de vis devine mai prețioasă. O elegantă fântână se profilează pe fundalul oferit, cu grație, de conacul Hagianoff, o bijuterie arhitecturală în stil eclectic subliniată de elemente Art Nouveau. Pășind în holul de la parterul spațios și luminos, descoperi într-o odaie un pian candid, cum puține sunt în lume, cobori cu liftul modern la încântătoarea cramă, cu butoaie de peste 1000 l, urci la mansarda de 200 mp, unde asiști la spectacole de teatru experimental ori participi la petreceri-surpriză, într-un cadru de poveste asigurat de nișele de unde te privesc păpuși superbe recuperate din conac. Treci prin coridoarele cu parfum de odinioară și ajungi la Salonul Oriental, unde mirosul îmbătător al cafelei și savoarea narghilelor te-au și vrăjit. O altă încăpere te îmbie cu o bibliotecă intimă și două terase șic te trimit spre un alt tărâm – cel al plimbărilor pe alei romantice și al șoaptelor răpite în anonimatul dăruit de un distins foișor, în parcul excepțional de circa 2 ha, desăvârșit de castani și platani bătrâni de secole, printre care viețuiesc păuni gătiți mereu ca de mare sărbătoare.


conac hagianoff manasia

Domeniul de la Manasia este un meleag aievea, unde se organizează petreceri private, nunți sau orice alt eveniment cu ștaif, unde meniul este pe potrivă, întocmit de Alexandru Iacob, câștigătorul celui de-al doilea sezon al Top Chef, Antena1. 2,5 milioane € s-au investit pentru a crea o asemenea capodoperă de care țara noastră ar trebui să fie foarte mândră. De la Alexandru Ipsilanti la Milos Obrenovici, a cărui soție a fost amanta lui Cuza, și până la Ion Hagianoff, ministru de externe al Bulgariei, Manasia a fost Dorobanțiul” Ialomiței, locul unde s-a cultivat, pentru prima dată în România, bumbacul. Și astăzi istoria sa a eleganței își continuă povestea într-o carte care sper să nu se termine niciodată...

Conacul nu este deschis circuitului turistic, însă în grup organizat de minim 25 de persoane se pot aranja câteva vizite. Dacă apreciați luxul, puteți avea la conac o petrecere de pomină sau o nuntă de neuitat, demnă de banchetele la care se distrau marii boieri de altădată! Pentru detalii, contactați cu încredere Domeniul Manasia.  

salon oriental conac hagianoff manasia salon oriental conac hagianoff manasia pian conac hagianoff manasia
parc conac hagianoff manasia
paun conac hagianoff manasia
conac hagianoff manasia conac hagianoff manasia conac hagianoff manasia


UPDATE septembrie 2015: Conacul de la Manasia poate fi vizitat în fiecare duminică între orele 10.00 – 18.00. Tariful pentru ,,Duminica la Conac” este de 35 lei/persoană și include un tur ghidat prin conac, o plimbare prin parc și o gustare à la Chef Alexandru Iacob. Informații și rezervări la tel. 0744.378.888 sau contact@domeniulmanasia.com

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!