Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 31 iulie 2014

Litoralul de top: Herghelia si Portul Turistic Mangalia

Orașul cu cea mai ridicată temperatură medie anuală din România ar putea deveni capitala unei veritabile riviere românești. Mamaia e departe și exagerată, dar în sudul litoralului, atmosfera e relaxată, iar luxul e așezat și de bun gust. 

Mangalia a făcut deja primii pași spre cochetărie, aranjându-și câțiva kilometri din faleza ce va urma să fie cea mai lungă din Europa (Mangalia-Neptun) și așezându-și în apropiere un mic paradis al pasiunilor nautice. În plus, vine cu două destinații rafinate, pentru cei cărora doar marea nu le mai este de ajuns: Herghelia și Portul Turistic Mangalia-Marina.

cal herghelia mangalia

portul turistic mangalia

Cu dublu acces (de la sensul giratoriu de lângă campingul Venus Palace ori de pe drumul european ce leagă Constanța de Mangalia), cea mai mare herghelie din sud-estul Europei așteaptă cu drag turiști dornici de o ieșire cu iz nobiliar, atipică pentru litoralul românesc. Înființată acum aproape un secol, pentru a conserva cea mai veche rasă cabalină din lume (pur sânge arab), într-un mediu propice (la circa 500 m de Marea Neagră), Herghelia Mangalia este căminul a 350 de preafrumoși cai, pe care oricine îi poate cunoaște într-o simplă plimbare (cu trăsura sau pe jos), într-o ședință de călărie sau într-un spectacol de grație oferit într-una din arene. 

Povestea se poate continua pe #litoralulmeu sau direct la herghelie!

cal herghelia mangalia cai herghelia mangalia cai herghelia mangalia

herghelia mangalia

~

Cel mai modern port turistic din România recreează cu fidelitate atmosfera de pe coastele scumpe ale Mediteranei. Chiar și fără un sfanț în buzunar, te poți simți stăpânul lumii. Poți circula desculț pe faleză, admirând yachturile acostate într-unul din cele 146 locuri disponibile, imaginându-ți care ar putea fi al tău, te poți întovorăși cu vedete de la Corina Chiriac, Benone Sinulescu, Pasărea Colibri, Iris, Nicolae Furdui Iancu la Inna (născută în Mangalia), putând chiar, dacă se încinge conversația cu starurile României, să le calci, la propriu, în picioare!

O plimbare, în rochiță vaporoasă/costum de in și o pălărie de paie pe cap, în bătaia lejeră a vântului parfumat cu sare, se impune până la Farul Genovez, o bijuterie de construcție bătrână deja de un secol și jumătate. Pe drum, sigur te vei întâlni cu cele care stăpânesc cu adevărat aceste locuri - nu sunt sirenele, marinarii sau primarul Mangaliei, ci niște splendide exemplare feline, extrem de prietenoase :)

Poți ajunge foarte ușor să te bucuri de această părticică din litoralul românesc de top. De la cea mai veche moschee din România, te despart maxim 5 minute până în port. Cum ieși din curtea moscheii, pe strada Oituz, faci dreapta și mergi tot înainte până când marea te va saluta cu un rânjet de milioane.

pisica portul turistic mangalia portul turistic mangalia portul turistic mangalia
farul genovez portul turistic mangalia farul genovez portul turistic mangalia portul turistic mangalia

aleea celebritatilor mangalia

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!