Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 31 mai 2014

Un capitol din Romania celebra: Lacul Rosu - Cheile si Barajul Bicaz

Între Gheorgheni și Piatra Neamț se desfășoară 3 obiective turistice care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Harghita și Neamț posedă unele dintre cele mai faimoase locuri ale României, de care sunt sigură că localnicii deja s-au plictisit, dar unde turiștii privesc fascinați, pozează fără număr și se bucură nespus, chiar dacă nu se află în premieră pe aceste meleaguri.

De la o tragedie la alta, turiștii fac parte din peisaj, integrându-se în el. Nici în a doua zi de Paște din 2014, Lacul Roșu, Cheile Bicazului și Barajul Bicaz nu fuseseră uitate și lăsate să se odihnească. Nici nu sosise ora prânzului când m-am întors la ele, că deja zeci de comerciați încheiaseră primele vânzări și turiștii răsăriseră printre stânci, copaci și ape.

lacul rosu cheile bicaz baraj

Despre Lacul Roșu am scris aici, despre Chei acilea, iar despre Baraj - în povestea aceasta. Nu cred că mai are sens să insist. Dacă n-ați fost vreodată aici, sigur vă doriți să ajungeți. Eu nu mai pot acum decât să vă fac și mai mare poftă. Iertați-mă, dar nu degeaba sunt locurile acestea atât de cunoscute!

Vă invit la o plimbare virtuală pe malul lacului devenit frumos în urma unor posibile drame, printre stâncile impresionante pe unde ai impresia că nu vei reuși niciodată să treci și deasupra unui baraj - parte constitutivă a unei priveliști atrăgătoare - clădit cu prețul de vieți omenești.


Lacul Roșu

barci lacul rosu ponton lacul rosu ponton lacul rosu peisaj lacul rosu
peisaj lacul rosu
barci lacul rosu

Cheile Bicazului

cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014 suveniruri cheile bicazului aprilie 2014 suveniruri cheile bicazului aprilie 2014
cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014
cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014 cheile bicazului aprilie 2014
cheile bicazului aprilie 2014
cheile bicazului aprilie 2014

Barajul Bicaz

barajul bicaz lacul bicaz 2014 lacul bicaz 2014 peisaj barajul bicaz

barajul bicaz

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!