Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 8 mai 2014

Cerna cea involburata. Imagini inedite din Baile Herculane

Între finalul lui aprilie și prima decadă a lunii mai 2014, Băile Herculane a fost o cu totul altă stațiune decât cea pe care o știau cei obișnuiți cu aerul ozonat, izvoarele termale și istoria care poate fi urmărită până pe vremea romanilor. Nu, nu se renovaseră toate clădirile istorice, nu răsăriseră zeci de alte pensiuni, practic totul era la fel... cu o singură excepție. Cerna. Râul care a desăvârșit valea care îi poartă numele, de-a lungul căreia s-a așezat stațiunea care era, în secolul XIX, cea mai frumoasă din Europa. Cerna era nervoasă, disperată, cu zeci de "kilograme" de apă în plus, așa cum eu n-o mai văzusem niciodată și, din ce am aflat, nici localnicii. Se mai îngrășase ea, dar nu chiar atât de abitir. Atât de altfel era încât nu m-am putut abține să nu exclam: "Unde ești tu, Creangă, cu Ozana ta cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul, ce ți-ai mai fi delectat penița izvorâtoare de cerneală și cât de fascinant ai fi descris-o tu pe Cerna, dacă ai fi văzut-o acum!".

inundatii cerna baile herculane

Unde era, de obicei, o terasă, acum era un bazin învolburat. Unde altădată se îmbăiau zeci de oameni, acum nu mai distingeai decât un torent vijelios. Terasa unde petrecusem atâtea clipe minunate cu ocazia Sărbătorilor Pascale din 2012 era, acum, inundată. Unde odată erau insulițe de pământ și copaci, acum nu era decât Cerna, care acoperise totul. Iar toată atmosfera din Herculane era bruiată de zgomotul infernal al râului care fugea din munte spre Dunăre, făcând ravagii pe oriunde trecea, cu o viteză amețitoare. Ceva o enervase pe Cerna la culme de se transformase într-un monstru! 

ATENȚIE: Urmează imagini cum nu ați mai văzut din Băile Herculane:

inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane
inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane inundatii cerna baile herculane
inundatii cerna baile herculane casa lorabella herculane inundatii cerna baile herculane

În mod normal, Cerna este "doar" atâtica:

cerna hotelul roman herculane
sursa foto
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!