Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 30 mai 2014

Zeul roman al marilor avea cele mai frumoase bai la Herculane!

Ce viață luxuriantă! Ce splendoare! Rămase doar în cărțile de istorie.
Uimitor! Ce de culori fascinante! Reacțiile de astăzi.

baile neptun baile herculane

Una dintre cele mai atrăgătoare ruine din România se află în fosta cea mai frumoasă stațiune din Europa, Băile Herculane. Unele locuri, chiar și bătute de soartă și de timp, nu și-au pierdut defel din farmec. În loc de sentimente dizgrațioase, păcălește ochiul turistului creându-i, parcă aievea, un spectacol măreț, așa cum odinioară găzduia. Este vorba de Băile Imperiale Austriece, cunoscute și ca Băile Neptun. Au fost construite între 1883-1886, după planurile arhitectului Alpar. Înăuntru funcționau 32 de cabine și 2 bazine construite din marmură roșie, utilizate pentru băi sulfuroase alimentate cu apă termală de la izvoarele Neptun I și IV. Clădirea se află, în prezent, în proprietatea omului de afaceri Verbițchi Valeriu. 

Împărații și împărătesele Austriei s-au îmbăiat aici! Astăzi ne putem doar imagina ce a reprezentat acest palat al băilor și ce viață somptuoasă se ducea în interiorul și exteriorul complexului. Dacă aveți drum prin Băile Herculane, opriți-vă câteva minute vis-a-vis de Cazino, treceți podul peste Cerna și căutați să priviți printr-o spărtură de geam sau o crăpătură de ușă. Vă garantez că o să trebuiască să vă țineți de ceva, ca să nu leșinați! :D

baile neptun baile herculane baile neptun baile herculane baile neptun baile herculane baile neptun baile herculane


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!