Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 24 aprilie 2014

Pe 24 mai 2014, pregateste-te sa te indragostesti de Romania, la HipTrip Travel Film Festival

"România este o țară minunată și fascinantă. Oamenii săi sunt calzi, prietenoși, muncitori și mândri. Dar exploatarea resurselor lor naturale de către companii mari din vest, care oferă stimulente financiare pentru a ruina peisaje pastorale cu agricultură intensivă și sălbăticie virgină prin defrișări turbate trebuie să se oprească. Cea mai de preț marfă pe care România o are nu este lemnul, ci pădurea. Nu este abilitatea de a moderniza, ci abilitatea și dorința de a-și conserva patrimoniul rural care va susține și va genera cel mai mare venit pe viitor", spune Charley Ottley (sursa). 

Who the f**k is Charley? 

Este britanicul simpatico-enervant care i-a luat interviu Prințului Charles și a călătorit prin România, realizând celebra trilogie "Wild Carpathia", una dintre cele mai bune variante prin care țara noastră se promovează în străinătate, ca de obicei... un produs gândit de alții. Dacă n-ați avut ocazia până acum să vedeți cele trei părți ale documentarului, pe 24 mai 2014 nu mai aveți niciun motiv să le ratați, având în vedere că vizionarea lor este gratuită și la finalul proiecției veți rămâne, cu siguranță, cu un gust dulce și o imagine pozitivă despre țara noastră, aia pe care noi o hulim și britanicii o iubesc (deși nu le place mereu s-o recunoască, vezi cazul răsunător cu imigranții români și bulgari). Evenimentul va avea loc în cadrul HipTrip Travel Film Festival, la Cinema Eforie din București. 

wild carpathia sucevita

Înainte de a vă spune mai multe despre documentar și festivalul în cadrul căruia va fi proiectat, trebuie să mă justific în legătură cu descrierea pe care i-am făcut-o lui Charley Ottley. Vorbește foarte frumos despre România și locurile vizitate, așa de frumos încât parcă ți-e rușine că tu, român, nu gândești mereu ca un britanic despre locurile care ție-ți sunt acasă. De asemenea, a mers în locuri puțin mai spre deloc promovate din țară, ceea ce nu poate fi decât de lăudat. Pe de altă parte, a ajuns acolo cu elicopterul, în vârf de munte, deși echipamente de televiziune performante au putut fi cărate în spinare de o echipă Tvr până pe vârful Moldoveanu!, și... îl cunoaște pe Prințul Charles, ceea ce nu-l poate face decât enervant :DWild Carpathia este o serie de documentare fenomen despre România, văzută ca ultim bastion european al conservării peisajelor naturale și sălbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a străbătut țara de la Carpați și până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitorești – artizani, păstori, săteni, persoane publice și artiști, dar și personalități precum Prințul Charles de Wales și Principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spațiu unic. 

Prima parte, Transylvania, se concentrează pe potențialul sălbatic și moștenirea primită de la strămoșii daci, care a rămas aproape intactă în această zonă. Pentru partea a doua a documentarului, From the Mountains to the Sea, Charlie Ottley a făcut un tur prin partea vestică a României, a vizitat locul nașterii lui Vlad Țepeș și s-a întâlnit cu Principesa Margareta în castelul Peleș din Sinaia, pentru ca apoi să coboare spre Dunăre și să exploreze un ecosistem fără echivalent în Europa. Cea de-a treia partea, Wild Forever, este rezervată nordului tării, Maramureș și Bucovina, unde reporterul descoperă tradițiile românești. De asemenea, această ultimă parte îl are ca invitat special pe Prințul Charles de Wales, intervievat și în episodul Transylvania, unul dintre străinii fascinați de România, dar și unul dintre cei mai importanți promotori ai frumuseții acestui teritoriu. Seria de documentare "Wild Carpathia" va rula sâmbătă, 24 mai 2014, la Cinema Eforie din București, într-un maraton în premieră în România, inclus în seara românească a HipTrip Travel Film Festival. Toate cele trei proiecții vor avea intrarea liberă. 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaționale și sportive, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.


foto: blogs.fco.gov.uk, radardemedia.ro

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!