Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 16 aprilie 2014

Bucurestiul se intoarce in timp si petrece o luna intreaga

Capitala României s-a gândit, dacă tot mi-a demonstrat recent că poate fi, totuși, atrăgătoare, să mă uimească din nou. A "apelat" la Fundația Calea Victoriei pentru a se întoarce în timp până în perioada interbelică, când Bucureștiul chiar era Micul Paris, în poate cele mai frumoase momente ale vieții din metropola românească.

Din mai până în iunie 2014, calendarul va cunoaște o nouă lună - Luna Bucureștilor -, când ați face bine să aveți drum prin Capitală, căci multe evenimente interesante vor fi pe agenda orașului. Detalii, în rândurile următoare.

sursa foto

Pentru a intra în atmosfera unui București vesel, cultural, dansant, amabil și elegant, puteți câștiga cărți, vouchere și invitații la ateliere de Istoria Artei, astronomie, scriere creativă, jurnalism narativ, dacă în perioada 9 aprilie - 9 mai încercați să vă teleportați în Bucureștiul interbelic, printr-o poveste, o fotografie sau un videoclip. Detalii aici.

Dacă inspirația nu e la cotele cele mai înalte, din 9 mai și până pe 7 iunie, vă puteți alege oricare dintre modalitățile de mai jos pentru a petrece alături de București și a călători înapoi în timp, cu fast, culoare și voie bună:


~ Programul LUNII BUCUREȘTILOR 2014 ~

vineri 9 mai, 18:30
Conferința “Luna Bucureștilor: Cum se distrau bucureștenii în interbelic?”, cu istoricul Anita Sterea, pe Terasa Restaurantului de la Cercul Militar National – participare pe bază de înscriere la contact@victoriei.ro (intrare liberă – locurile sunt limitate)


vineri 16 mai, 18:30
proiecție Film de epocă – Sala de Cinema a Cercului Militar National – “Visul unei nopți de iarnă” – invitat un critic de film – participare pe bază de înscriere la contact@victoriei.ro (intrare liberă – locurile sunt limitate)

joi 22 mai, 20:00
Balul Bucureștiului Interbelic – Sala Bizantină și Gotică (taxă participare: 150 ron/135 ron)
(prilej oferit nostalgicilor și celor care iubesc Bucureștiul istoric, de a “retrăi” atmosfera petrecerilor de altădată, cu ajutorul costumației din anii ’20, a muzicii din perioada interbelică: jazz, foxtrot, charleston sau tango. Atmosfera este condimentată de momentele de teatru pregătite de actorii de comedie Smaranda Caragea si Nae Alexandru, gazdele serii, care vor reprezenta personaje din epocă. În programul Balului sunt incluse demonstrații de dansuri din anii ’20-’30, momente comice oferite de gazde , masa festivă și muzica din epocă)

sâmbătă 31 mai, 17:00 
Concert Musica Viva: Arii, lieduri și vocalize, cu Musica Viva și soprana Andreea-Madalina Barbu la UNMB (Conservator) (taxa: 30 ron / 25 ron) – înscriere pe contact@victoriei.ro

miercuri 4 iunie, 19:00
Colțuri de București, regia Vlad Trandafir - Colecție de confidențe, petrecute în colţuri din Bucureşti, împărtășite de iubitori de Bucureşti. Cu Neagu Djuvara, Georgeta Filitti, Tiberiu Soare, Vintila Mihăilescu, Adina Nanu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Ipate și Eugen Istodor, la Urbanesc – participare pe bază de înscriere la contact@victoriei.ro (intrare liberă – locurile sunt limitate)

sâmbătă 7 iunie
Plimbare culturală în Parcul Herăstrău (fost Luna Bucureștilor) și Muzeul Satului, cu istoricul Anita Sterea – participare pe bază de înscriere la contact@victoriei.ro (intrare liberă – locurile sunt limitate)


Bucureștiul ne așteaptă să petrecem în stil interbelic și să ne bucurăm de adevărata sa frumusețe, care este încă acolo, trebuie doar să deschidem ochii ca s-o vedem. 
Sau să ne întoarcem în timp vreme de o lună!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!