Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 16 martie 2014

Romania ar putea deveni tara cu cei mai putini stresati locuitori din Europa. Sovata va fi responsabila

Sovata, poreclită în popor ca "stațiunea unde s-a cunoscut mama cu tata", este faimoasă pentru atracția sa principală - "Marea Moartă a Europei" -, dar și pentru tratamentele eficiente în boli ginecologice și ale aparatului locomotor. Din 1 iunie 2014 va fi recunoscută și pentru anihilarea celui mai întâlnit pericol din zilele noastre - stresul.

Lacul Ursu - Marea Moartă a Europei
lacul ursu sovata
sursa foto


Stresul "a apărut" oficial în 1936, când Hans Selye a descris pentru prima dată vinovatul pentru 80% dintre cele mai cunoscute afecțiuni și boli: cefalee, astm bronșic, depresie, insomnie, palpitații, diaree, constipație, diabet, infarct, infertilitate, fibromialgie* s.a. Dacă suntem întrebați, spunem că stresul este cauzat de problemele de la locul de muncă, de cele din familie, de situația financiară sau de starea generală a sănătății, dar vinovații reali sunt sedentarismul, competiția socio-financiară, cultivarea cultului imaginii, neglijarea relațiilor familiale și chiar poluarea. Peste 20% dintre cazurile de infertilitate sunt legate de nimeni altul decât stresul, bată-l vina!

terasa hotel bradet sovata
Nu există român activ social care să nu fie stresat, într-un grad mai accentuat sau mai lejer, prin urmare, înainte ca lucrurile să scape de sub control, o vizită la Sovata se impune cu insistență. Grupul Danubius Hotels, prezent atât în România, cât și în Ungaria, Cehia și Slovacia, se concentrează în stațiunea mureșană tocmai pe diminuarea stresului, având pachete turistice specializate, personal medical dedicat, un hotel special anti-stres (construit pe principiul celor 6 simțuri) și un spa cu cele mai moderne dotări, accesibil printr-un tunel încălzit. 

Danubius Health Spa Resort Brădet, cotat la 4 stele superior, este singurul complex din România dedicat luptei împotriva stresului, un "război" din care va ieși victorios, având un aliat de nădejde, chiar stațiunea Sovata; așezarea într-o depresiune, ionizarea negativă, inexistența vreunei poluări industriale și energia pozitivă confirmată de specialiști și conferită de vegetația abundentă și depozitele de sare fac din Sovata locul ideal unde poți spune adio stresului din viața ta. Oferte și informații complete găsești aici.

hotel bradet sovata
Dacă te hotărăști să faci pasul cel mare, de a deveni mai relaxat, mai calm, mai sănătos și, într-un final, mai fericit, Sovata te așteaptă și cu Lacul Ursu, unicul lac heliotermic din Europa și cel mai mare din lume, cu o plimbare veselă în sezonul cald la bordul unui trenuleț care circulă pe străzile stațiunii, cu o pistă amenajată pentru alergare lungă de 1 km și cu o plimbare de neuitat în jurul lacurilor sărate, care culminează cu Muntele de Sare.


*senzația de a te scula ca și cum ai fi fost bătut

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!