Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 7 martie 2014

Raftingul, un sport de aventura pe care il poti practica si in Romania

Nu știu câți dintre voi ați auzit de acest sport de aventură sau l-ați încercat. Pentru publicul larg, raftingul e încă un termen abstract. Românii au intrat în contact cu acest sport în afara granițelor, cu prilejul unor sejururi organizate de agențiile de turism sau teambuilding-uri în străinătate.

Poate unii se vor mira când vor afla că raftingul se poate practica și în România. În țara noastră, traseele destinate raftingului sunt: Buzău, Defileul Jiului, Nera, Crișul Repede, Arieșul, Cerna, Bistrița. Raftingul este practicat mai ales în zonele în care apa râului este atât de rapidă încât devine albă.

rafting buzau green adventure

Acest sport de aventură presupune utilizarea unei bărci gonflabile pentru a călători de-a lungul unui râu învolburat. Este un sport destinat temerarilor și celor care vor să aibă parte de o experiență plină de adrenalină. Echipați cu veste de salvare, căști de protecție și puțin curaj, aventurierii se lansează cu barca de rafting în valurile înspumate ale apelor, încercând pe cât posibil să nu se răstoarne sau să nu lovească pietrele și stâncile ce pot apărea în cale. Bineînțeles, practicarea acestui sport presupune și prezența unui ghid cu experiență care să aibă ca prioritate siguranța participanților.

Perioada optimă pentru rafting începe din luna februarie sau martie (în funcție de condițiile meteo), atunci când zăpada se topește și debitele cresc, până în luna iunie inclusiv (în funcție de condițiile meteo) iar lunile iulie, august și septembrie sunt perfecte pentru turele mai ușoare, datorită debitelor mai mici. Sezonul de adrenalină se reia din octombrie, datorită sezonului ploios.

rafting buzau green adventure


Firmele care organizează ture de rafting în România vă pun la dispoziție tot echipamentul necesar: bărci gonflabile speciale, veste de salvare, căști de protecție, costum neopren, încălțăminte neopren.

Dar cel mai bine urmăriți acest videoclip realizat de Green Adventure, organizator programe de turism de aventură (rafting, caiac, canoe, alpinism, zboruri cu parapanta, scuba diving, yachting etc.):
În timpul sezonului de rafting, Green Adventure organizeaza ture de rafting pe Buzau aproape în fiecare week-end. Traseul are o lungime de 12 km, iar o tură durează 2-3 ore, în funcție de debit.

Ghizii Green Adventure sunt atestați la nivel internațional de către IRF (International Rafting Federation) și au întotdeauna asupra lor echipamentul de salvare adecvat. În fiecare an, aceștia participă la cursuri de perfecționare IRF pentru a fi la curent cu noutățile în domeniu și a oferi la rândul lor cel mai bun suport clienților.


O astfel de aventură te costă în jur de 200 lei.


Ce spui? Te-ar tenta o tură de rafting? Departe de blocurile gri, de poluarea fonică a orașului și stresul cotidian, alături de prieteni. Distracție pe apă, eliberare, efort, adrenalină, mișcare, natură! Merită încercat!

rafting buzau green adventure

_________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!