Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 13 martie 2014

Unde te poti simti ca acasa, sau chiar mai bine, departe de casa?

~ cu sprijinul Classy Romania ~


The purpose of our lives is to be happy. Scopul vieții noastre este de a fi fericit. Crezul unui Dalai Lama a fost mesajul care mi-a urat "bun venit în Cluj-Napoca", de îndată ce am pășit în camera 102 a Hotelului Capitolina. Un City Chic Hotel, după cum se prezintă, devenise deja mai intim prin mesajul inscripționat deasupra biroului, unic pentru fiecare cameră. Apoi atmosfera caldă, contrastând cu vremea de afară de la finalul unui februarie tomnatic, detaliile de bun gust și jucăușe, pe alocuri, un cuibușor doar al meu, care m-a făcut să mă simt ca acasă, poate chiar mai bine, la depărtare de sute de kilometri de patul meu obișnuit și perna atât de familiară. Prietenos ar fi cuvântul care ar descrie cel mai bine acest boutique-hotel clujean, demn de renumele orașului - cel mai primitor din Europa.

city chic hotel capitolina cluj

Pe strada Victor Babeș, la 5 minute de Grădina Botanică, la doi pași de clinicile orașului și 10 minute de centrul Clujului, la Capitolina ești binevenit într-o atmosferă desenată și inspirată de atelierul Morphoza, dacă vrei să citești, să scrii, să muncești într-un loc liniștit, intim și relaxant, dacă ești în vizită la o rudă aflată în spital și vrei să te calmezi sau să te retragi pentru odihnă, dacă ești turist și ai venit în vizită într-un oraș care-ți poate crea dureri de picioare de atâta umblat și admirat sau, pur și simplu, dacă vrei să petreci câteva zile altfel, într-un loc care-ți va încărca, garantat, bateriile.

După ce ai trecut pragul Capitolinei, Clujul îți va rămâne în amintire ca o a doua "acasă". Cel puțin, acesta a fost efectul asupra mea și unul dintre motivele care mă vor face mereu să zâmbesc când mă voi gândi la cel mai mare oraș al Transilvaniei. Ca să revin aici, voi urca de la Casa de Cultură a Studenților pe strada Victor Babeș sau voi porni în jos pe strada Republicii, de la intrarea în Grădina Botanică, voi coti stânga pe prima stradă (Ion Creangă) și apoi prima la dreapta. Atât de ușor pot să mă reîntorc "acasă". În Cluj-Napoca.

birou hotel capitolina cluj french room capitolina cluj salon mic dejun capitolina cluj lampa palarie hotel capitolina cluj semineu camera dubla capitolina cluj
birou hotel capitolina cluj camera dubla hotel capitolina cluj baie hotel capitolina cluj

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!