Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 5 februarie 2014

10 destinatii din Tinutul Secuiesc de care va veti indragosti iremediabil

Monica Anghelovici, cu care ați făcut cunoștință la bord printr-un interviu din seria "România întreabă, bloggerii răspund", mi-a făcut recent o propunere irezistibilă - să fac ceea ce îmi place cel mai mult, mi-a oferit ocazia să promovez acea Românie pe care o iubesc, acea țară de care mulți au uitat sau pe care mulți n-au cunoscut-o niciodată. Acea Românie idilică, România care ar putea cuceri orice turist, dacă ar fi lăsată s-o facă. M-am gândit instantaneu la Ținutul Secuiesc, regiunea mea favorită din ACEA Românie.

Din punctul meu de vedere, cea mai atrăgătoare zonă din România este Transilvania, cu perla sa – destinația pe care vi-o recomand cu mare drag – Ținutul Secuiesc. Pe cât de controversată este regiunea, pe atât de încântătoare este, cu oameni primitori și sentimentul că ai plecat undeva în străinătate fără să fi părăsit, efectiv, România. Dincolo de prejudecăți și povești de adormit copiii, o vizită prin Ținutul Secuiesc vă va arăta de ce este atât de dorit acest teritoriu. Locuri unice în Europa, zone inedite, castele splendide, ospitalitate și bun gust. Cum să nu vă placă așa ceva?

Dincolo de atracțiile celebre, ca Lacul Roșu sau Lacul Sfânta Ana, vreau să vă atrag atenția asupra unor locuri de care poate n-ați auzit până acum, dar care merită mai mult de o vizită:

1. Băile Tușnad – pe lângă izvoarele minerale sau mica pârtie de ski, este și cel mai mic oraș din România! De asemenea, oferă două puncte de belvedere excepționale (Turnul Apor și Stânca Șoimilor), accesibile tot timpul anului într-o drumeție ușoară. Iar Hotelul Ozone este un vârf al ospitalității și serviciilor, cu prețuri de 3 stele la nivel de 4. Spa-ul de acolo este de neratat!

panorama stanca soimilor baile tusnad

2. Tinovul Mohoș – vis-a-vis de Lacul Sfânta Ana se mai află un crater vulcanic, de 4 ori mai mare ca fratele său mai celebru, însă care s-a camuflat într-o pătură pufoasă și plutitoare, desvăluindu-și adevărata față doar în două ochiuri de apă. Unde altundeva mai puteți trăi experiența plutirii deasupra unui vulcan?

tinovul mohos covasna


3. Castelul Arcuș – în comuna cu același nume, din județul Covasna, se găsește castelul și parcul lui Zsigmond Szentkereszty, fosta casă de vacanță a lui Nicolae Ceaușescu. Ceea ce impresionează chiar și cele mai exigente gusturi este parcul englezesc care înconjoară castelul. Dacă vă spun că și Cișmigiul este parc englezesc și că pe mine m-a dus cu gândul direct la grădinile fastuoase ale Franței, cred că am spus deja tot!

castel arcus covasna__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!