Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 7 ianuarie 2014

Unic in Romania: Puntea suspendata prin padure

Așa ceva sigur n-ai mai văzut niciunde în România!

Este un obiectiv turistic de dată recentă (construit la începutul lui 2013, finalizat cândva în primăvară-vară), lung de 250 m și înalt de 15 m, ridicat prin cofinanțare de la Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, care a asigurat ~ 1.260.000 lei din totalul necesar de ~ 1.500.000 lei. Nu se percepe taxă de vizitare sau de fotografiere, nu există un anumit orar când este permis accesul, dar îți oferă posibilitatea de a te bucura de natură fără să-i aduci vreun prejudiciu, chiar și neintenționat.

Este Puntea Suspendată.

puntea suspendata judetul neamt

În cadrul Parcului Natural Vânători Neamț, la câțiva kilometri de vestita Mănăstire Neamț, se ridică o construcție SF, la bordul căreia orice iubitor de natură și frumos poate admira mai îndeaproape copacii, chiar și părțile lor superioare, la care nu avem acces în mod obișnuit (excepție făcând cei buni la cățărat în copaci) și, de asemenea, fauna specifică locului (cu puțin noroc, chiar zimbri în libertate), fără să te interpui cumva în drumul firesc al animalelor prin pădure.

Distracția poate dura foarte puține minute sau ore întregi, totul depinde de tine. Traversezi o bucățică dintr-o pădure, în siguranță, dacă nu ai rău de înălțime (:D), cu posibilitatea de a admira bogăția sa cea dătătoare de sănătate fără s-o deranjezi câtuși de puțin, presupunând că nu vii tocmai aici să arunci o pungă de la 15 m înălțime sau să urli ca Tarzan într-o zonă foarte liniștită, ca de început de lume.

puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt
puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt
puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt puntea suspendata judetul neamt


Cum ajungi?

Sediul Parcului Natural Vânători Neamț, din dreptul căruia te urci pe punte, se află la circa 12 km de Târgu Neamț și 60 de Piatra Neamț. Din Târgu Neamț se merge în direcția Lacului Bicaz, pe DN 15 B, iar în dreptul bifurcației dreapta spre Mănăstirea Neamț (DJ 155 C) se mai merge aproape 100 m pe drumul național până se vede un drum adiacent la dreapta. Mergând pe el, după 400 m, se vede clădirea administrației parcului, parcarea și chiar se zărește o parte din punte. Vizionare plăcută!

harta acces puntea suspendata

harta parcul natural vanatori neamt

// click pe imagini pentru vizualizare în detaliu //

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!