Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 3 ianuarie 2014

Revelion panoramic: 3,2,1.... LA MULTI ANI 2014!

artificii panorama brasov revelion 2013 2014Unul dintre cele mai spectaculoase locuri unde poți să-i iei la revedere de la un an și să-l întâmpini pe următorul, odată ce l-ai descoperit, este fără îndoială drumul care leagă Poiana Brașov de orașul măreț din vale. 

DN 1 E oferă, în cel puțin două parcări, un show gratuit oricui vine cu mașina sau urcă pe jos în noaptea de Revelion. O impresionantă panoramă se deschide asupra Brașovului, a Tâmpei care nu-l scapă niciodată din ochi și către orășelele și satele care-l înconjoară. Când numărătoarea inversă începe, tabloul care lucea liniștit până atunci izbucnește într-o veritabilă orgie de culoare, străluciri, pocnitori și sărbătoare. Nu ai ochi destui și rapiditate ca să prinzi fiecare foc de artificii care însuflețește peisajul din te mai miri ce puncte din raza ta vizuală. Ceea ce vezi s-ar putea asemui cu un tablou viu sau cu un ecran gigant de TV în High Definition, dar este, pur și simplu, elogiul vieții. Este uimitor și, culmea, nu plătești bilet ca să asisți la un asemenea spectacol. Nu trebuie să-ți sucești gâtul spre cer, căci ești mai aproape de el, nu trebuie să scoți sume impresionante de bani ca să fii distrat în cea mai lungă noapte. Trebuie doar să te îmbraci mai gros și să te pregătești pentru a fi uluit/ă!

artificii panorama brasov revelion 2013 2014

Atât de wow sunt punctele de belvedere pe drumul care urcă din Brașov spre Poiană într-o zi obișnuită, așa încât nu puteau să fie mai banale fix în cel mai important moment care se-ntinde pe durata a doi ani!   

Dacă vrei să te bucuri și tu de reprezentația pusă în scenă de autoritățile brașovene în cârdășie cu natura și istoria săsească, odată ajuns/ă în Brașov, îndreaptă-te spre Livada Poștei, de unde începe drumul spre stațiune. Sunt indicatoare rutiere spre Poiana Brașov în tot orașul sau ai autobuz direct de la gară. După vreo 2-3 km vei da de prima parcare pe stânga, te poți opri aici sau merge la următoarea.


Te sfătuiesc ca în noaptea de Revelion să nu vii mai târziu de ora 22, dacă apelezi la o mașină, pentru că opțiunea de divertisment este destul de cunoscută, mașinile se strâng rapid, parcarea se umple curând, iar Poliția este în acțiune, restricționând alte parcări și dirijând traficul, nepermițând blocaje. Am fost în noaptea dintre 2009 și 2010 și între 2013 și 2014, iar ora 22-22:30 este chiar maxima în care mai poți prinde loc, pregătește-te astfel pentru o așteptare mai lungă până la ora 0.


De asemenea, mănușile, fularul, căciula și o vestimentație de munte (nu de petrecere!) îți asigură confortul cât timp vei asista la spectacol. Din mașină, de la căldură, nu se vede la fel și priveliștea îți va fi sigur restricționată de ceilalți curioși ieșiți afară. Poți să vii cu artificii și chiar vin spumant, polițiștii din zonă fiind preocupați doar să asigure un trafic fluent între oraș și stațiune, iar dacă nu vrei să treci în anul nou cu stomacul gol, ia-ți provizii cu tine, căci de acolo nu ai de unde să te aprovizionezi. Și nu uita să ai radio-ul/ceasul/telefonul în preajmă pentru a vedea exact când treci în noul an. Nu se face nicio numărătoare oficială, alții "fură" startul sau îl ratează, iar anul nou nu trebuie supărat din primele secunde, ci întâmpinat cu veselie și... la ora exactă!Acestea fiind zise, vă las în compania unor filmări din Revelionul lui 2013-2014 și sper ca următorul să vă prindă în acest loc de care România ar trebui să fie foarte mândră. 


La mulți ani, dragi navigatori!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!